Volle winst voor BC DKC tegen Slotermeer

Volle winst voor BC DKC tegen Slotermeer

Badmintonclub DKC heeft zich zondag uitstekend hersteld van de nederlaag van vorig weekend tegen VELO. De Hagenaars klopten in eigen huis de nummer acht van de Carlton Eredivisie, BV Slotermeer uit Amsterdam, met 8-0.

SportSport

Ken je BC Meershuttle al?

De overwinning kwam vrij eenvoudig tot stand. In slechts drie partijen had DKC drie games nodig om het punt naar zich toe te trekken. Door de 8-0 vindt de vice-landskampioen weer de aansluiting met de top van de ranglijst.

DKC-coach Leonard van Velzen kon tegen Slotermeer weer beschikken over Mark Caljouw en de vaste invalster voor de geblesseerde Daisy Bommeleyn: Veerle Wijers. Laatstgenoemde stond in het damesdubbel samen met Eefje Besselink tegenover Raquel Humphris en Jasmijn Manenschijn. De DKC-koppel kwam geen moment echt in de problemen: 21-12 en 21-16. Het Haagse mannendubbel had het een stuk lastiger. Michiel Kruijt en Thomas Wijers verloren nog de eerste game van Hans van Os en Ralph Starren, maar stelde orde op zaken door game twee en drie wel te pakken.

De singles van Ginny Severien, Besselink en Caljouw werden vrij makkelijk een prooi voor DKC. Dennis van Daalen de Jel moest zich meer inspannen om zijn wedstrijd in winst om te zetten. Hij won de eerste game nog wel van Leon Nottelman. De Slotermeer-speler kwam echter goed terug door de tweede game met 21-15 te bemachtigen. Sein voor Van Daalen de Jel er een tandje bij te zetten. De 29-jarige inwoner van Wateringen liet Nottelman in de beslissende game dan ook kansloos: 21-5.

Ook in zijn mixed dubbel had Kruijt drie games nodig voor de winst. Met Veerle Wijers zette hij Jessica Ottenhof en Starren aan de kant. Van Daalen de Jel en Severien hadden alleen in het begin wat te duchten van Nottelman en Humphris (nipte winst met 21-19 in game één). Daarna was de Amsterdamse brandstof op: 21-10 voor het DKC-duo en een 8-0 eindstand.

DKC doet door de achtklapper uitstekende zaken op de ranglijst. De Haagse ploeg staat nog wel vierde, maar het gat naar koploper BV Almere is gereduceerd tot twee punten. In totaal heeft DKC uit vijf wedstrijden 27 winstpunten behaald. Ook regerend landskampioen BC Amersfoort en VELO hebben dat puntenaantal, waardoor de spanning om te snijden is in de top van de Eredivisie. De eerste vier plekken geven recht op het spelen van play-offs. Nummer vijf Duinwijck staat nu zes punten achter op nummer vier DKC.

Volgende week is er geen speelronde in de Eredivisie vanwege het Dutch Open. Pas over twee weken komen de beste teams van Nederland weer in actie. Voor DKC staat er zondag 20 oktober een uitwedstrijd tegen het Limburgse BC Victoria op het programma. Het duel in Hoensbroek begint om 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!