WK Parabadminton: Oranje AB-ploeg bijna klaar voor de start!

WK Parabadminton: Oranje AB-ploeg bijna klaar voor de start!

Onder uitgezakt op de bank lees ik op mijn iPad het laatste nieuws op badmintonline.nl. Lezers missen informatie over het WK Parabadminton. Die informatie kun je op facebook lezen en aan de spelers zelf vragen. Maar als we dat allemaal gaan doen worden ze vast gek. iPad uit en computer aan... Tijd voor wat onderzoek.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

6 spelers

De Wereld Kampioenschappen Parabadminton vinden plaats in Dortmund van 5 tot en met 10 november. Nederland wordt vertegenwoordigd door zes aangepast badmintonners. De rollende heren Jordy Brouwer von Gonzenbach, Timo Bakker en Willy Weijers. Inge Bakker en Ilse van de Burgwal gaan namens Oranje uitkomen bij de dames rol. Eddy Boerman gaat als enige staander mee. De ploeg wordt uiteraard begeleid door bondcoach Annie van Daal.

Zuiderburen

Eddy Boerman zal uitkomen in de heren single en de dubbel. Deze dubbel speelt hij samen met de Belgisch kampioen Bob Biesman. Bob speelt regelmatig in Nederland toernooien. In de single komen Bob en Eddy elkaar vaak tegen in de finale. Dit levert altijd een spannende wedstrijd op met mooie rally's en veel strijd. Als voorbereiding op het WK spelen ze Nederlandse AB-toernooien samen, trainen ze af en toe met elkaar en neemt Bob deel aan de Nederlandse selectietrainingen.

Blade

Eddy is blij met zijn deelname aan het WK. "Het WK voelt voor mij als het hoogst haalbare. Naast het trainingen met Bob doe ik veel aan kracht- en conditietraining. En train ik mee bij diverse clubs. Ik geloof dat de omgang met mijn blade het verschil tussen winst en verlies kan maken op het WK. Daarom probeer ik zoveel mogelijk één te worden met mijn blade. Ik ga mijn huid zo duur mogelijk verkopen. Mijn doel is om in ieder geval de voorrondes door te komen."

Technieken verfijnen

Ook de rest van de ploeg is hard aan de slag met de voorbereiding. Zo ook Inge en Timo Bakker, voor hen is sporten momenteel dagelijkse kost. "We proberen veel baanuren te maken. Het doel daarvan is technieken te verbeteren en te verfijnen. Daarnaast zijn we veel in de sportschool te vinden voor krachttraining. Of werken we aan onze conditie in het zwembad. Wij hebben momenteel alleen de zaterdag vrij geroosterd. Om even op adem te komen."

Keuringen

Timo en Inge hebben het er allemaal voor over. "We zijn blij dat we mee mogen doen aan het WK. We hadden natuurlijk wel een vermoeden, maar het is geweldig om te horen dat je daadwerkelijk geselecteerd bent. Wij maken ons echter wel zorgen om de medische keuringen (om te kijken of en in welke handicapklasse je valt) en de keuring van de rolstoelen (deze moeten aan bepaalde eisen voldoen). Daar wordt internationaal namelijk heel moeilijk overgedaan. Laten we hopen dat de vele voorbereidingen niet voor niets zijn geweest."

Paragames

Komende zondag krijgen de WK-gangers nog een goede leerschool. Dan vinden de Paragames plaats in Breda. De WK-ploeg doet uiteraard mee aan het onderdeel badminton. Er zullen diverse internationale spelers hun entree maken. Eddy kan dan oefenen met Bob. En ook de Engelse mixpartner van Ilse van de Burgwal zal komen.

Ik ga ook en zal proberen wat WK-weetjes voor jullie te scoren. Als ik daar nog fut voor heb... ik moet namelijk mixen tegen Eddy :-)

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!