clubzoeker

Almere wint uit van TFS Barendrecht

Almere wint uit van TFS Barendrecht

Almere heeft zaterdagavond 23 november 2013 de uitwedstrijd tegen TFS Barendrecht met 1-7 gewonnen. Het was een wedstrijd van de koploper in de Carlton Eredivisie tegen de hekkensluiter, dus een grote overwinning voor Almere lag in de lijn der verwachting.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Toch wist TFS aan Almere een punt te ontfutselen. Manon Sibbald verloor namelijk haar damessingle in drie games van Pascalle van Nielen-Janssen.

Trainer-coach Erik Staats had deze maal gekozen voor het mannendubbel Dave Khodabux met Justin Teeuwen tegen Bart Strijbosch en Rick Janssen. Het werd weliswaar een simpele overwinning voor het Almeerse duo in twee games, 9-21 en 14-21, maar wel met een mooi hoog showgehalte voor het aanwezige publiek.

Het lijkt er op dat Cheryl Seinen en Yvonne Sie het vaste vrouwendubbel vormen van Almere en de twee essen namen het op tegen good old Jeanette van der Werff en Pascalle van Nielen-Janssen. De laatste twee hadden weinig in te brengen tegen Seinen en Sie en het werd eenvoudig 13-21 en 7-21 voor Almere.

Stephan Branderhorst werd in zijn mannensingle aanvankelijk even verrast door Ruben Kweekel, want die nam de leiding met 5-0, maar Branderhorst zette het bekwaam recht en won gedecideerd in twee games, 16-21 en 11-21, zonder dat Branderhorst tot het gaatje hoefde te gaan.

Tamara van der Hoeven was in de eerste game tegen Sandy Bommeleyn goed bij de les en de Almeerse youngster van 15 jaar won de eerste game met 16-21. In de tweede game was Van der Hoeven even de weg kwijt en verloor met 21-12. In de derde game liet Van der Hoeven er geen misverstand over bestaan en zij won met 10-21.

Justin Teeuwen zou meer rekening moeten houden met de gemoedstoestand van het meegereisde Almeerse publiek. In zijn single tegen Bart Strijbosch won Teeuwen de eerste game met 14-21, maar verloor hij de tweede met 22-20. Een ieder die dacht dat er een verrassing in de lucht hing, kwam bedrogen uit. Teeuwen is een groot talent en dat liet hij zien in de derde game, toen hij een tandje bijzette. Het werd 2-21 voor Teeuwen.

Manon Sibbald maakte het zichzelf onnodig moeilijk. De eerste game won zij met 10-21 van Pascalle van Nielen-Janssen en er leek helemaal niets aan de hand voor de Almeerse. Toch was er wel degelijk wat mis, want de tweede game was voor Van Nielen-Janssen met 21-14 en ook de derde game was voor de Barendrechtse met 21-19. Het zat Sibbald ook beslist niet mee in de derde game, maar het mag haar toch niet gebeuren, want het zou wel eens een heel duur punt kunnen zijn, dat Sibbald liet liggen.

Dave Khodabux en Cheryl Seinen hadden in het gemengd dubbel geen kind aan Ruben Kweekel en Jeanette van der Werff en voor dat men het wist stond het Almereduo al met 2-14 voor in de eerste game. Het werd uiteindelijk 14-21 en 8-21 voor De Buks en Seinen.

Saber Afif en Yvonne Sie sloten met hun mixpartij de wedstrijd af. Zij waren Rick Janssen en Sandy Bommeleijn met 11-21 en 14-21 ruimschoots de baas en zo werd de eindstand bepaald op 1-7 voor Almere.

Zondagmiddag 24 november om 14.00 uur speelt Almere opnieuw, maar nu thuis tegen het Amsterdamse Slotermeer.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!