SportSport

Amersfoort speelt matte wedstrijd

Amersfoort speelt matte wedstrijd

Amersfoort heeft zaterdagavond in de thuishal de Juliana van Stolberg een slechte wedstrijd op de mat gelegd.

Ken je BC Rillandia Smashers al?

Begonnen werd met een geïmproviseerde opstelling. Coach Residay had niet de beschikking over Natalia Perminova. Zij speelde de halve finale in Saarbrucken van de Bitburger Open, een grand prix gold toernooi.

Maartje Verheul bleef nog aan de kant met een blessure en Ruben Jille kwam net te laat uit Thailand om te spelen. Het team werd aangevuld met Esther Fleurbaay uit team 2.

Gestart met de dubbels, in de vrouwendubbel leek het goed te gaan maar in beide sets kwam het op het einde de klad er in, 1e verlies partij. De mannendubbel leverde wel een punt op, maar Vincent de Vries en Freek Golinski zullen hard moeten werken om hun dubbel zekerder te maken.

Uit de mannen enkelspelen kwam ook één punt, Vincent de Vries speelde een solide partij tegen Hans van Os en was in twee games de baas op het veld. Edwin Ekiring liet de 1e game geruisloos aan zich voorbij gaan, in de tweede game was hij beter bij de les en verloor nipt 24-22 van Leon Nottelman.

De vrouwen Gayle Mahulette en Kirsten van der Valk brachten door simpele winst in de vrouwen enkelspelen de tussenstand van 4-2 op het bord. Waren de afsluitende mixen in de vorige wedstrijd tegen Duinwijck al niet okay, deze avond liep het ook niet. De gelegenheidsmix van Esther Fleurbaay en Michael Fowke knokte wel voor wat ze waard waren, helaas bleek dit niet genoeg. De mix van Freek Golinski en Kirsten van der Valk liep soms wel en soms niet, maar dit was ook deze avond niet genoeg.

Restte een kleurloos 4-4 gelijkspel. Slotermeer drukte de landskampioen met zijn neus op de feiten dat als zij de play-offs willen halen zij hun niveau naar een hoger niveau moeten brengen.

Hopelijk kan de week rust i.v.m. de regiokampioenschappen hier goed aan doen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!