badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Badminton Nederland kiest voor digitaal bondsbureau

Zomaar een ideetje voor het bestuur over de badmintontoekomst van Nederland. Contributie verhogen is nu hetgeen dat vooral het topsportbeleid en het bondsbureau moet redden. Dat het ten koste gaat van de clubs en vooral de jeugdspelers dat doet niet ter zaken.

Badminton Nederland kiest voor digitaal bondsbureau - sxc.hu
© sxc.hu
Badminton Nederland kiest voor digitaal bondsbureau - sxc.hu
© sxc.hu +

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Het gebouw dat de Nederlandse badmintonvlag draagt staat in Nieuwegein en er moet jaarlijks 75.000 euro huur voor worden opgehoest. Dan staat er ook nog eens op de begroting dat er voor 20.000 euro aan verspijkerd moet worden (nota bene in een huurpand) en dat het bondsbureau 85.000 euro aan automatisering gaat gebruiken. Alles bij elkaar dus 180.000 euro.

Als we dan even kijken naar de kosten voor topsport, dan zien we dat op een budget van 486.000 er 230.000 naar trainers gaat (zonder de kosten van de supervisor), en 73.000 naar reizen. Dit zijn de grote kostenposten naast de kosten van accommodatie van de nationale selecties. Dat zou dan volgens de begroting topsport 183.000 euro moeten zijn als we het budget van 486.000 euro gesloten willen houden (shuttles zitten bijvoorbeeld niet in dit budget).

Dat betekent dus dat we twee verschillende nationale selecties hebben die we een dak boven het hoofd moeten bieden:

  • 1. De nationale selectie --- kosten 183.000 euro
  • 2. De nationale administratieve selectie --- kosten 180.000 euro

We kunnen het budget voor de nationale selectie direct met minimaal 100.000 euro verhogen door over te schakelen naar een digitaal bondsbureau, waarbij medewerkers van huis uit hun werk doen. Het is deels aftrekbaar van de belasting voor de werknemers en helemaal iets van deze tijd. Verder is er daarnaast nog eens 80.000 euro over om ergens in het land een gewoon huis te huren voor pak-em-beet 2.000 euro per maand. Daar kunnen we indien nodig eens in de maand het personeel van de bond bij elkaar laten komen voor een werkoverleg. Kosten 24.000 euro, dus is er nog 56.000 euro over. Dat zou wat mij betreft naar personeel mogen gaan dat zich flexibel inzet zodat het bondsbureau open en bereikbaar is op tijden die voor haar klanten (de leden) belangrijk zijn, zoals in de avond en het weekend.

Denk je eens in dat we een bond zouden hebben met een actuele website tijdens toernooien en competitie. Als er een type werkgever is dat zich leent voor een digitaal kantoor dan is het wel een sportbond dat een servicebedrijf zou moeten zijn en geen doodnormaal kantoor.

Als alternatief, als er dan toch doorlopend een kantoor nodig is, kun je denken aan de Nederlandse Squashbond, Tafeltennisbond en Schermbond. Zij delen één en hetzelfde pand in Zoetermeer, met gedeelde faciliteiten (secretariaat, receptie, etc) en tegenwoordig zelfs één gemeenschappelijke directeur. En dat alles, jawel daar komt ie..., om kosten besparen!

Waarom zou BNL dat niet kunnen?

Ron Daniëls
Afgevaardigde voor Regio Zuid namens Quintus Badminton

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Data en locaties Winter Wortel Roadshow Badminton Nederland

5 jaar geleden

volgend artikel

YaYa Chang komt VELO versterken

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws