Badminton Nederland kiest voor digitaal bondsbureau

Badminton Nederland kiest voor digitaal bondsbureau

Zomaar een ideetje voor het bestuur over de badmintontoekomst van Nederland. Contributie verhogen is nu hetgeen dat vooral het topsportbeleid en het bondsbureau moet redden. Dat het ten koste gaat van de clubs en vooral de jeugdspelers dat doet niet ter zaken.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het gebouw dat de Nederlandse badmintonvlag draagt staat in Nieuwegein en er moet jaarlijks 75.000 euro huur voor worden opgehoest. Dan staat er ook nog eens op de begroting dat er voor 20.000 euro aan verspijkerd moet worden (nota bene in een huurpand) en dat het bondsbureau 85.000 euro aan automatisering gaat gebruiken. Alles bij elkaar dus 180.000 euro.

Als we dan even kijken naar de kosten voor topsport, dan zien we dat op een budget van 486.000 er 230.000 naar trainers gaat (zonder de kosten van de supervisor), en 73.000 naar reizen. Dit zijn de grote kostenposten naast de kosten van accommodatie van de nationale selecties. Dat zou dan volgens de begroting topsport 183.000 euro moeten zijn als we het budget van 486.000 euro gesloten willen houden (shuttles zitten bijvoorbeeld niet in dit budget).

Dat betekent dus dat we twee verschillende nationale selecties hebben die we een dak boven het hoofd moeten bieden:

  • 1. De nationale selectie --- kosten 183.000 euro
  • 2. De nationale administratieve selectie --- kosten 180.000 euro

We kunnen het budget voor de nationale selectie direct met minimaal 100.000 euro verhogen door over te schakelen naar een digitaal bondsbureau, waarbij medewerkers van huis uit hun werk doen. Het is deels aftrekbaar van de belasting voor de werknemers en helemaal iets van deze tijd. Verder is er daarnaast nog eens 80.000 euro over om ergens in het land een gewoon huis te huren voor pak-em-beet 2.000 euro per maand. Daar kunnen we indien nodig eens in de maand het personeel van de bond bij elkaar laten komen voor een werkoverleg. Kosten 24.000 euro, dus is er nog 56.000 euro over. Dat zou wat mij betreft naar personeel mogen gaan dat zich flexibel inzet zodat het bondsbureau open en bereikbaar is op tijden die voor haar klanten (de leden) belangrijk zijn, zoals in de avond en het weekend.

Denk je eens in dat we een bond zouden hebben met een actuele website tijdens toernooien en competitie. Als er een type werkgever is dat zich leent voor een digitaal kantoor dan is het wel een sportbond dat een servicebedrijf zou moeten zijn en geen doodnormaal kantoor.

Als alternatief, als er dan toch doorlopend een kantoor nodig is, kun je denken aan de Nederlandse Squashbond, Tafeltennisbond en Schermbond. Zij delen één en hetzelfde pand in Zoetermeer, met gedeelde faciliteiten (secretariaat, receptie, etc) en tegenwoordig zelfs één gemeenschappelijke directeur. En dat alles, jawel daar komt ie..., om kosten besparen!

Waarom zou BNL dat niet kunnen?

Ron Daniëls
Afgevaardigde voor Regio Zuid namens Quintus Badminton

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!