badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Benauwde overwinning voor DKC

In de Carlton Eredivisie heeft DKC een nipte 5-3 thuisoverwinning geboekt op het Limburgse Roosterse Ondanks de zege heerste bij de Haagse ploeg na afloop een bittere nasmaak.

Benauwde overwinning voor DKC - BC DKC
© BC DKC
Benauwde overwinning voor DKC - BC DKC
© BC DKC +

 

Vooraf werd op een grotere winst gerekend. Er gingen echter twee singles verloren. Daarnaast moest Daisy Bommeleyn in de mixed dubbel weer opgeven met een knieblessure. Ze was daar juist net van hersteld.

DKC-coach Leonard van Velzen moest het wederom stellen zonder Mark Caljouw, die zondag de finale speelde van het Norwegian International, die hij overigens verloor. Lang zag het er naar uit dat zijn afwezigheid tegen Roosterse BC niet een al te grote aderlating was. Zo ging het koppel Thomas Wijers/Michiel Kruijt voor de zesde keer dit seizoen met de winst aan de haal in het herendubbelspel. Dit keer werden Floris Oleffe en Marijn Put met twee keer 21-17 op de pijnbank gelegd. Ook het vrouwendubbel (Ginny Severien en Bommeleyn) werd een prooi voor DKC.

Kopman Dennis van Daalen de Jel verloor verrassend de eerste game van Put. De kersverse kampioen van de regio Zuid-West won game twee en zag zijn tegenstander in de derde game opgeven met een enkelkwetsuur. Ook Severien had geen eenvoudige middag tegen Wendy Hoeve. De veterane won het uiterst spannende duel met 24-26, 21-19 en 21-15. Wijers en Eefje Besselink gingen in hun single ten onder tegen respectievelijk Frank Vermeesch en Grace Gabriel.

In het gemengd dubbel was Besselink wel succesvol. Samen met Kruijt werden Roxanne Molenmaker en Oleffe in twee games aan de kant gezet. Ook de andere mix leek naar DKC te gaan. Bommeleyn en Van Daalen de Jel waren in de eerste game veel te sterk voor Hoeve en Vermeesch. In de tweede game sloeg het noodlot, net als tegen BC Amersfoort, toe bij Bommeleyn, die weer moest opgeven met een knieblessure. Hierdoor werd 5-3 de eindstand. DKC blijft daarmee vierde staan. Er zijn 46 punten uit negen duels behaald. Het gat naar koploper BV Almere is gegroeid tot zeven punten.

Bij assistent-coach Robbert de Keijzer overheerste na afloop enige teleurstelling. "We hadden zeker een punt meer moeten pakken. Maar helaas ging het bij Daisy weer mis. Het is te hopen dat we haar niet te lang kwijt zijn. Gelukkig kunnen we vanaf nu waarschijnlijk weer vaker over Mark beschikken."

Caljouw doet mogelijk komend weekend weer mee als DKC twee keer in actie komt. Op zaterdag om 19.00 uur ontvangen de Hagenaars in sporthal Leidschenveen het Haarlemse Duinwijck. Zondag gaat de vice-landskampioen om 14.00 uur op bezoek bij regerend kampioen Amersfoort.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Als loper de rolstoel in: is dat echt een probleem?

5 jaar geleden

volgend artikel

Chain of events van de around the head

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws