SportSport

DKC wacht lastig dubbelweekend

DKC wacht lastig dubbelweekend

V.l.n.r. Mark Caljouw, assistent-trainer Robbert de Keijzer, Thomas Wijers, teammanager Ellen Ruimschotel, Ginny Severien, Daisy Bommeleyn, Eefje Besselink, Dennis van Daalen de Jel, Michiel Kruijt en hoofdcoach Leonard van Velzen.

Voor DKC wacht komend weekend het tweede dubbele programma van de Carlton Eredivisie van dit seizoen. Op zaterdag ontvangt de ploeg van coach Leonard van Velzen recordkampioen Duinwijck in sporthal Leidschenveen (niet Piet Vink, zoals elders staat vermeld!).

Maak kennis met Florine Wille!

De dag erna moeten de Hagenaars echt aan de bak uit bij de titelverdediger BC Amersfoort. Het zijn de eerste wedstrijden van de terugronde van de eredivisie.

DKC is de eerste competitiehelft redelijk goed doorgekomen. Van de negen duels werden er zes in winst omgezet. De andere wedstrijden gingen verloren. Daarmee staat de vice-landskampioen op een vierde plek met 46 punten. De achterstand op koploper BV Almere bedraagt zeven punten.

DKC had wellicht hoger kunnen staan. Maar de ploeg was niet altijd even gelukkig. Zo viel Daisy Bommeleyn in de tweede wedstrijd tegen Amersfoort (5-3 verlies) uit met een knieblessure. Afgelopen weekend leek ze daarvan volledig hersteld voor de confrontatie met Roosterse BC. Het noodlot sloeg echter weer toe voor de voormalig speelster van TFS Barendrecht. Daarnaast kon Van Velzen in slechts twee duels beschikken over toptalent Mark Caljouw, die veel in het buitenland vertoefde voor toernooien.

Ondanks de tegenslagen ging DKC één speelronde aan kop van de Eredivisie na een 7-1 overwinning op TFS Barendrecht. Een week later stond het Haagse team weer met beide benen op de grond dankzij de 7-1 nederlaag bij Almere.

De eerste wedstrijd van dit seizoen ging ook tussen Duinwijck en DKC. In Haarlem zegevierde laatstgenoemde ploeg met 5-3. Twee weken later moest DKC, zoals eerder gezegd, in eigen huis het onderspit delven tegen Amersfoort. Duinwijck bezet op dit moment de vijfde stek op tien punten achter DKC. Voor de Haarlemmers wordt het dus een lastige taak de play-offs te halen. Amersfoort staat derde op slechts twee punten achter de koploper.

De wedstrijd DKC - Duinwijck wordt gespeeld op zaterdag 23 november in sporthal Leidschenveen in Den Haag. Adres: Vaz Diasdreef 20, 2492 JL. Het duel begint om 19.00 uur.

De wedstrijd BC Amersfoort - DKC wordt gespeeld op zondag 24 november in de Juliana van Stolberghal. Adres: Graaf Hendriklaan 146, 3818 DN. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Daisy Bommleyn, Veerle Wijers en Eefje Besselink. Coach: Leonard van Velzen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!