SportSport

Forse nederlaag voor DKC in en tegen Almere

Forse nederlaag voor DKC in en tegen Almere

Voor het eerst in bijna twee jaar heeft DKC een wedstrijd in de Carlton Eredivisie met 7-1 verloren. De Hagenaars gingen zaterdagavond ten onder bij Almere.

Maak kennis met Esmeralda van Drunen!

Anders dan de uitslag misschien doet vermoeden, was DKC zeker niet kansloos in Flevoland. In enkele partijen maakte de uitploeg goede kans op de winst, maar Almere was doortastender in de beslissende fases.

Vorige week maakte Daisy Bommeleyn haar rentree voor DKC na een knieblessure, maar ze kreeg een terugval. Zodoende moest coach Leonard van Velzen weer een beroep doen op Veerle Wijers. Laatstgenoemde speelde met Eefje Besselink het vrouwendubbel tegen Cheryl Seinen en Yvonne Sie. De Almeerse dames pakte game één overtuigend met 21-11. In het vervolg kon het DKC-koppel beter meekomen met hun tegenstanders. Maar aan het eind van de tweede game plaatsten Seinen en Sie een beslissende demarrage (21-18).

Het herendubbel van DKC bestond weer uit Michiel Kruijt en Thomas Wijers. Zij toonden hun goede vorm en wonnen verrassend de eerste game van Dave Khodabux en Stephan Branderhorst met 21-16. Game twee was uiterst 'close' en ging met 21-19 nipt naar Almere. Kruijt en Thomas Wijers leken in de laatste game opgebrand: 21-10 voor Khodabux en Branderhorst.

In de singles was alleen Dennis van Daalen de Jel succesvol namens DKC. De kopman versloeg Saber Afif in twee games. Ginny Severien leek dichtbij een stuntje tegen Fontaine Chapman. Maar de Engelse was op het einde van de twee games wat scherper: 21-19 en 22-20. Thomas Wijers kon het, ondanks prima spel, niet bolwerken tegen Branderhorst. De Scheveninger verloor in twee games. Ook Besselink kon bogen op een goede wedstrijd tegen Manon Sibbald, maar ook nu was het niet voldoende voor de winst (21-13 en 21-19).

Kruijt en Veerle Wijers hadden, met name in de eerste game, weinig in te brengen tegen Khodabux en Seinen (21-9). Daarna ging het duel gelijk op, maar trok Almere weer aan het langste eind: 21-18. Op de andere baan leken Van Daalen de Jel en Severien op weg naar DKC's tweede punt tegen Afif en Sie. Ondanks een voorsprong in de derde game ging DKC ook in deze partij ten onder in de beslissende fase: 21-19 voor Afif en Sie.

Door de nederlaag moet DKC de koppositie afstaan aan Almere. De Flevolanders hebben nu 46 punten, DKC 41. Daarmee staat het vierde. De vice-landskampioen heeft even om het verlies te verwerken. Pas over twee weken staat het volgende duel op de rol. Op zondag 17 november komt Roosterse BC (zevende op de ranglijst) op bezoek in Den Haag. De wedstrijd, gespeeld in sporthal 't Zandje, begint om 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!