clubzoeker

Frans over de diskwalificatie van aangepaste badmintonners: 'Wij kennen allemaal de feiten'

Frans over de diskwalificatie van aangepaste badmintonners: 'Wij kennen allemaal de feiten'

In Guatemala waren de regels al van kracht. Met als resultaat dat een aantal deelnemers niet mocht spelen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Niet alleen Nederlandse, maar ook het Israëlisch team werd daardoor getroffen. De regels zijn simpel. De bedoeling is dat iedere speler in zijn of haar groep gelijke kansen krijgt. Dat sommige leden van het Nederlandse team alle mogelijke moeite doen om deze regels te omzeilen, dat is binnen de badmintonscene al jarenlang bekend.

Het wordt zo langzamerhand tijd dat de internationale regels ook in Nederland gaan gelden. Dat voorkomt de blamage dat mensen die absoluut niet in een rolstoel thuis horen uit hebzucht naar medailles en zogenaamde eer de zaak proberen te beduvelen.

Het is goed dat en tevens beschamend dat er vier spelers zijn gediskwalificeerd. Hulde voor de arts die zich niet heeft laten ompraten. Een leer voor BNL om er voor te zorgen dat op officiële wedstrijden in binnen- en buitenland er alleen maar spelers spelen die aan de internationale criteria voldoen.

Er zijn mensen die alles wat mogelijk doen om niet meer afhankelijk te zijn van een rolstoel. In een rolstoel gaan zitten waar je niet in hoort, dat is beschamend en op geen enkele manier te rechtvaardigen naar spelers die wel rolstoel zijn gebonden.

Frans


Ook Ton Kamp reageert:

Beste sporters,

Laten we eens eerlijk zijn ze, hadden het kunnen weten.

Ik heb jaren lang mee gedraaid in het aangepast badminton maar er is altijd gezeur geweest binnen het Nederlands Team. Heb hier ook in gezeten, maar om dat ik me mond open deed werd ik niet meer geselecteerd en werd alles weg gewuifd door de bondscoach (en ik heb er drie meegemaakt) en de Nebas en BNL.

Spelers die niet in een rolstoel hoeven te spelen horen dit ook niet te doen. Niet dat ze niks mankeren maar dan moeten ze bij de staanders gaan spelen zoals het hoort.

BNL moet eens te raden gaan bij hun eigen wat er fout gaat binnen het aangepast badminton en het Nederlands team. En de regels gaan volgen die voor het aangepast badminton wereldwijd gelden.

Heb door al die problemen binnen het Nederlands team heel veel goede spelers weg zien gaan. Er zijn nu nog maar weinig spelers over en als het zo door gaat is het over een tijdje helemaal voor bij.

Vind dit een schande ook tegenover de Nederlandse spelers die in het verleden zo veel titels hebben weten binnen te slepen wereldwijd. Dat waren echte toppers die echt in hun eigen klasse speelden.

Een sportieve groet,
Ton Kamp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!