Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Nederland

Halve finale voor Khodabux/Van Soerland in Suriname

© Badminton Nederland+

Dave Khodabux/Joris van Soerland hebben op de Suriname International de halve finale bereikt van het mannendubbel. Daarnaast zijn er kwartfinales voor Nederland in het vrouwen- en gemengddubbel.

In het mannendubbel speelden Dave Khodabux/Joris van Soerland hun eerste wedstrijd tegen Thijsen/Vigelandzoon (Suriname). Het Oranje-duo won eenvoudig met 21-7 en 21-5. In de kwartfinale werd er vervolgens ook in twee games gewonnen van een ander Surinaams koppel. In de halve finale spelen ze tegen de als eerste geplaatste Tsjechen.

In het vrouwendubbel nam Elisa Piek het met de Surinaamse Quennie Pawirosemito op tegen Ishaak/Ramzan (Suriname). In de twee games was de zege simpel voor Piek/Pawirosemito, waarmee een plek bij de laatste acht werd veiliggesteld.

In het gemengddubbel won het duo Khodabux/Piek van de Surinaamse tandem Virgil Soeroredjo/Rugshaar Ishaak met 21-17 en 21-13. Hiermee plaatste het Nederlandse koppel zich voor de kwartfinale.

Van Soerland verloor in het mannenenkel in de tweede ronde tegen de als tweede geplaatste Tsjech Jan Frolich. In Parimaribo werd het 16-21 en 9-21.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Jeugd dubbeltraining (deel 1)

4 jaar geleden

volgend artikel

Wedstrijddag: verslag van de hoofdtrainer

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws