badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Jeugdig elan van Almere nekt Victoria

Dat Victoria de wedstrijd tegen de koploper van de eredivisie, BV Almere, niet zou winnen was vooraf wel al duidelijk. Maar dat de thuisclub slechts n enkele partij scoorde, viel wel een beetje tegen.

Jeugdig elan van Almere nekt Victoria - BC Victoria
© BC Victoria
Jeugdig elan van Almere nekt Victoria - BC Victoria
© BC Victoria +

 

En die eer was weggelegd voor de Belg Birger Abts die de favoriete Stephan Branderhorst gedecideerd in de derde game met veel bravoure terugwees met 21-14. Abts geeft nooit een punt weg, heeft geweldige reflexen en heeft bovendien plezier aan het spelletje. Dat is te zien. Al die eigenschappen straalde het complete team van Almere uit maar bovendien heeft de club een super jonge selectie die ook nog eens uit tien spelers bestaat. Wat een luxe!

De frivoliteit spat er ook nog eens vanaf beginnend in de eerste partij, het vrouwendubbel. De routine van het thuisduo Jessie van Wijk en Meta Knuth tegen de onverzettelijkheid van Roermondse in Almere-dienst Cheryl Seinen en dreumes Yvonne Sie. Na aftastend begin scoorde Almere 21-14. Van Wijk/Knuth wilden niet wijken en wonnen de tweede game knap met 21-19. Het was alsof toen het licht uitging bij de thuisclub want met overmacht werd het 21-11 voor Almere.

Het Hoensbroeks mannendubbel had niets in te brengen waarna kopman Kwee op conditie met 21-9 verloor van weer zon jonkie, Justin Teeuwen. De winst van Birger Abts werd juichend begroet. Kopvrouw Mireille van Daal was na eerste verlies van 22-20 blijkbaar uitgeblust en daarna kansloos (21-13). Lieke Maes lonkte weer naar een zege na 24-22 winst in de tweede game echter daarna was haar tegenstander met 21-15 toch weer winnaar.

Jessie van Wijk met Robert Kwee hielden drie games stand maar moesten met 21-16 toch hun meerdere erkennen terwijl Meta Knuth en Ben Maes al heel vroeg in hun match capituleerden.

Roosterse ging op bezoek bij hoogvlieger DKC in Den Haag en verloor met 5-3. Met dank aan drievoudig Limburgs kampioen Frank Vermeesch en Grace Gabril die beide hun enkelspel wonnen. Het derde winstpunt kwam op naam van het mixed van Wendy Hoeve en Frank Vermeesch die het punt in de schoot geworpen kregen omdat Daisey Bommeleyn van DKC met een heel zware knieblessure het veld moest ruimen.

geplaatst door

verkregen via John Silvertand

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Pang verliest in tweede voorronde op Hong Kong Open

5 jaar geleden

volgend artikel

Roosterse mazzelt met drie punten

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws