John Silvertand opinieert er op los: 'Anne Vievermans kapot gecoached?'

John Silvertand opinieert er op los: 'Anne Vievermans kapot gecoached?'

Talent Anne Vievermans van Trilan opent haar Limburgs kampioenschap met de partij tegen Mireille van Daal van Victoria. Anne verliest haar eerste game nipt met 21-18. Twee coaches praten op de youngster in waarna ze kans- en roemloos met 21-10 verliest. Gefrustreerd druipt Anne af. Wat een sof voor het talent! Kapot gecoached?

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

UPDATE 11 november 2013 - 18:39 uur - Op verzoek van Andy Cremers, de trainer van Anne, hebben we de rest van dit artikel (verschenen in de CLEAR! 218 van Badminton Nederland onder redactie van Dennis van Putten) eventjes 'on hold' gezet. Later deze avond beschikken we hopelijk over een reactie en/of rectificatie. De redactie behoudt zich het recht voor om de oorspronkelijke versie van het artikel eveneens ter beschikking te stellen.

Wie het weet mag het zeggen, maar wat opviel tijdens een perfect geregisseerd LK was, dat veel 'talentjes' met héél strakke koppies op de baan staan, gadegeslagen en toegesproken door coaches die volgens mij veel plezier weghalen bij de kids. De ouwe rotten daarentegen, genieten met volle teugen op dit Hoogfeest van het Limburgse badminton. Veel van die 'talentjes' bijten hun melkgebit stuk op de frivoliteit en de inzet die de oude garde steeds weer aan de dag legt. Je ziet die mannen en vrouwen jaarlijks vaak maar één keer op een toernooi - de LK - en dan naaien ze de kids uit de academies een oortje of twee aan en staan vervolgens gezellig buiten op de stoep aan een sigaretje te zuigen.

Genieten dus, terwijl de kids tot in den treuren analyses moeten aanhoren! Is het dan vreemd dat steeds minder jongelui sport willen bedrijven? Voor ons als wedstrijdleiding was het wél twee dagen genieten. Falco Cremers van L1-radio verslaat het gebeuren live en fotograaf Rob Oostwegel van het Limburgs Dagblad publiceert op maandagmorgen een heerlijke foto van Mara Schrijnewerkers. Nu eens géén A-speler op de plaat. Hoeft ook niet.

Dat er ook geen sprake meer is van felle concurrerende strijd tussen Victoria en Roosterse zat er al enkele jaren aan te komen. Roosterse domineert op alle fronten. Wendy Hoeve werd voor de derde keer op rij Limburgs kampioene door een simpele zege op Mireille van Daal. Hoe kan het toch? In de competitie loopt ze zich met regelmaat zelf voorbij en bij het LK viert ze haar eigen feestje. Is het hier dan zoveel gezelliger? Is hier de druk minder? Het wordt volgens mij tijd dat badmintonners zich als team eens aangeven met yoga. Ik ben er zeker van dat dit een positieve invloed zou hebben op veel mensen die kampen met 'faalangst'.

Overigens, op de minuut precies liep het schema met 226 deelnemers. En dat met die verliezers die hun potje tellen op dezelfde baan waar ze gespeeld hebben; als andere regio's dat niet voor elkaar krijgen, dan komen ze maar een keer bij ons kijken. Maar van de vlaai blijven ze af. Die eten wij zelf wel!

John Silvertand

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!