Laatste update van de WM Parabadminton 2013 Dortmund

Laatste update van de WM Parabadminton 2013 Dortmund

Het WK is voor mij inmiddels voorbij. Ik had maanden hiernaar toe geleefd. Gedurende de voorbereidingen werden de trainingsactiviteiten verhoogd. De puntjes werden op de i gezet.

Ken je BV 't Vennewater al?

Alles werd zo'n beetje opzij gezet om zo goed mogelijk aan dit WK te beginnen. Het was voor mij een eerste keer dat ik op een dergelijk WK aanwezig mocht zijn, dus ik wilde niets aan het toeval overlaten. Ook het thuisfront had het behoorlijk te verduren. Altijd was ik in de avonduren op pad. Sociale contacten werden een stuk minder. Dit alles moest toch maar even gebeuren naast mijn dagelijkse werkzaamheden.

Maar ondanks dit alles, had ik het niet willen missen. Ik heb voor mijn gevoel niets aan het toeval overgelaten. Laat ik het zo zeggen, ik heb er alles aan gedaan om zo goed aan dit WK te beginnen.

De start van het WK was dramatisch voor de Nederlandse WK ploeg. Van de 6 sporters werden er maar twee toegelaten tot het toernooi. Alles had te maken met de gewijzigde en strenger gehanteerde classificaties regels.

Over mijn spel gedurende het toernooi kan ik eigenlijk wel tevreden zijn. Vooral in de enkelpartijen kon ik goed weerstand bieden tegen het Aziatische geweld. Ik speelde tegen 1 Europeaan, die ik dan ook compleet van de baan speelde. Alles lukt en klopte ook op dat moment. Tegen de Aziaten lukt dit niet omdat zij qua techniek behoorlijk voorop 'lopen'. Je ziet gewoon niet wat er gebeurd. Ik heb in het enkel gevochten voor wat ik waard was en ik heb mij niet van de baan laten poetsen. Uiteraard zijn er altijd nog verbeterpunten te noteren, zoals het nog aanvallende proberen te spelen dan dat ik al deed en het nauwkeuriger proberen onder druk te plaatsen.

In het dubbelspel ontbeerde het nog het gevoel van de samenwerking. Van beide kanten werd er nog teveel aan tactische fouten gemaakt. Wij speelden in het dubbel niet tegen de eerste de besten, maar tactisch en technisch gezien had er wel wat meer ingezeten. Dit zijn wel zaken die voor in de toekomst beter bekeken gaan worden.

Het spelen met de Blade heeft mij zeker geen windeieren gelegd. Doordat ik soepeler over de baan ben gaan bewegen is dat mijn spel ten goede gekomen. Doordat ik veel beweeglijker was, bleek mijn beweeglijkheid voor de tegenstander een lastige hobbel te zijn. Ik had hierdoor meer tijd en ruimte om mijn eigen spel proberen te spelen.

Lees de rest van dit artikel op de website van Eddy Boerman.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!