clubzoeker

Richting de top 100

Richting de top 100

De weg naar de top 100 is ingezet. Om uiteindelijk in de top 100 te komen moet ik toernooien spelen, veel toernooien. Belangrijk is om op deze toernooien zoveel mogelijk rondes te winnen, waardoor ik in het vervolg geen kwalificatierondes meer hoef te spelen.

Maak kennis met Casper Spaans!

Dit scheelt al ruim 3 wedstrijden om je te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Door sponsoren kan ik deze toernooien spelen, anders kan ik mijn carriere als international wel vergeten. Door mijn beperkte budget moet ik mijn toernooien zorgvuldig uitkiezen. Wat is er financieel mogelijk? Hoe liggen mijn kansen? Zijn er genoeg punten te verdienen? Komt het niet in de knoop met mijn competitieschema? Allemaal zaken waar ik rekening mee moet houden met het boeken van de toernooien. Dit kost aan de ene kant veel energie, maar aan de andere kant ben ik mij nu veel meer bewust hoeveel het leven als topsporter kost en ga je de dingen om je heen veel meer waarderen. Als junior speler werd er nog van alles voor je geregeld en nu moet ik het grotendeels zelf doen. Een beste uitdaging als je het mij vraagt.

Laat ik eerst beginnen bij de eerste twee toernooien. België en Bulgarije. Over beide toernooien kan ik vrij kort zijn. In België was ik zo enthousiast om weer op de baan te staan, dat ik iets te snel van start ging en binnen de kortste tijd tegen een achterstand aankeek omdat ik gewoon te gehaast was. In Bulgarije had ik wat pech met de loting en trof in de eerste ronde van de kwalificatie de fransman Michel die eerste geplaatst stond. Een kerel die al jaren in het internationale circuit meedoet. Voor mij is het dan heel lekker spelen. Ik speelde ook een goede wedstrijd maar verloor nipt in drie sets. Een redelijke domper voor mijzelf. Als ik deze wedstrijd gewonnen had, had ik goede kansen om het hoofdtoernooi te halen.

In de week van 7 oktober werd de Dutch Open gehouden in Almere. Het topevenement in Nederland. Door mijn ranking stond ik gelijk in het hoofdtoernooi en had ik eens geluk met de loting. Het overgrote deel van de spelers speelt al jaren mee en reizen de hele wereld over. De eerste ronde moest ik tegen een Griek. In Bulgarije heb ik hem zien spelen en wist dat ik kon winnen. In twee sets heb ik deze partij kunnen winnen en verbaasde mij over mijn volgende tegenstander. Eric Pang, nummer 1 van Nederland en trainingsmaatje, verloor de eerste ronde van de Zweed Ulldahl. Ulldahl is zeer snel en maakt amper fouten in zijn spel. Ik stond dus voor een uitdaging. Ik had hier natuurlijk voor een stunt kunnen zorgen om van hem te winnen. In de eerste set nam ik al gauw een voorsprong en tot het einde van de eerste set stond ik voor. Door zijn kwaliteiten kwam hij sterk terug en kon hij de set nog pakken. Heel erg balen natuurlijk, maar het was nog niet voorbij. In de tweede set gaf hij meer gas en speelde mij tactisch slim uit. Doordat de Dutch Open een Grand Prix toernooi is, heb ik veel punten verdiend voor de ranglijst.

Lees de rest van dit artikel op de website van Vincent de Vries.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!