SportSport

TFS Barendrecht blijft puntjes pakken

TFS Barendrecht blijft puntjes pakken

In dit dubbelweekend was het belangrijk voor het team toch weer te proberen puntjes te pakken en zodoende de spirit er in te houden ook al sta je op de laatste plaats.

Maak kennis met Nina Bage!

Tegen koploper Almere werden er leuke partijen gespeeld. De dames Pascalle van Nielen en Jeannette van der Werff hadden dit keer weinig in te brengen tegen Yvonne Sie en Cheryl Seinen van Almere. Ook de heren Rick Janssen en Bart Strijbosch wisten in de herendubbel geen potten te breken al liep het in de 2e game zeker niet slecht.

Bij de enkelspelen wist Pascalle eindelijk haar eerste enkelspel te winnen. Al eerder speelde ze driesetters, maar ze wist als 1e dame nog geen partij te winnen. Tegen Manon Sibbald lukte het in drie games nu wel al was het nipt met 21-19. Daarmee scoorde ze het enige punt voor TFS. Helaas liep Pascalle wel een lichte bovenbeenblessure op. Sandy Bommeleyn speelde sterk maar kon haar sterke spel in de derde game niet vasthouden. Hetzelfde gold voor Bart tegen Justin Teeuwen. Justin schakelde een tandje bij en Bart wist niet aan te klampen. Ruben speelde in ieder geval beter als in de heenwedstrijd tegen dezelfde tegenstander, maar winst zat er niet in.

Beide gemengddubbels gingen redelijk kansloos verloren.

De volgende dag werd gespeeld in Roosteren tegen Roosterse BC. Pascalle leek redelijk hersteld van haar blessure van de avond ervoor, maar in de damesdubbel kon je al zien dat ze er last van had. Helaas werd deze nipt verloren. Een derde game zat er zeker in. De herendubbel van Rick en Bart verliep stroef. De harde smashes van Frank Vermeesch konden niet worden gecontroleerd. Pas in de 2e game lukte dat beter. Helaas toch teveel slordigheden bij de rustige slagen om een game te kunnen pakken.

Bij de enkelspelen pakte Pascalle verrassend toch de 1e game. Grace Gabriel speelde beduidend beter in de 2e game en Pascalle durfde niet meer op alles te lopen vanwege haar bovenbeen. Grace won namens Roosterse BC. Bart had vandaag niet zijn beste dag en kon eigenlijk geen partij geven, zoals een dag eerder wel het geval was. Sandy had moeite met het harde spel van haar tegenstandster en kon het niveau in haar enkelspel van de avond ervoor helaas niet evenaren. Ruben daarentegen kon tegen Ceriel Custers zijn vertrouwde spelletje spelen. In de 2e game leek het tij te keren, maar in de 3e game pakte Ruben het weer goed op en won.

De gemengddubbel van Rick en Sandy kon geen vuist maken en verloor helaas. Ruben speelde samen met Jeannette een sterke partij. De smashkracht van Ruben was continu dreigend en ook scorend, terwijl Jeannette het net voor zich opeiste. Hiermee werd dan ook het dik verdiende tweede punt binnen gehaald. Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Duinwijck. Aanvang 18.00 uur in sporthal Lagewei in Barendrecht.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!