clubzoeker

Toppers met titels aan de haal op RSK Zuid-West

Toppers met titels aan de haal op RSK Zuid-West

Bij DKC in Den Haag werden dit weekend de Regionale Senioren Kampioenschappen (RSK) van de regio Zuid-West gehouden. Met 176 deelnemers was het weer een succesvol toernooi, dat mede mogelijk werd gemaakt door steun van Haags Goud.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De titels in de hoogste categorie (1) gingen allemaal naar de nummers één van de plaatsingslijst.

De finale van het herenenkelspel werd een confrontatie tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst: Dennis van Daalen de Jel van DKC en Rikkert Suijkerland van VELO. De 29-jarige kopman van de Haagse club maakte zijn favorietenrol waar door zijn buurman en dubbelpartner met 21-11 en 21-17 te verslaan. Beiden reikte als koppel ook tot de finale van het herendubbelspel. In de halve finale wisten ze het duo Mark Caljouw/Thomas Wijers van DKC in drie spannende games te verslaan. In de eindstrijd moesten Van Daalen de Jel en Suijkerland (ook in drie games) het onderspit delven tegen Jim Middelburg en Russel Muns van VELO.

In het damesenkelspel ging de titel, zoals verwacht, naar oud DKC- en VELO-speelster Soraya de Visch Eijbergen. Ze had in de finale weinig te duchten van Nikki van de Ven van DKC. Het werd 21-11 en 21-8 voor de als eerste geplaatste singlespecialist. De Visch Eijbergen haalde ook de eerste prijs op in het dubbelspel. Samen met Imre Wijers (DKC) was ze te sterk voor Caroline Westveer van DKC en Sarina Lapré van Asterix uit Rotterdam. Daarnaast was De Visch Eijbergen ook succesvol in het gemengddubbel. Met Suijkerland versloeg ze Jim Middelburg en Marjolein Doeland van VELO in twee games.

In de andere categorieën viel vooral de prestatie van Rob van der Voorn op. De speler van Apollo uit Roelofarendsveen wist in categorie 6 beslag te leggen op de titel in het enkelspel en het dubbelspel. In de finale van dat laatste onderdeel versloeg hij samen met Kevin Wouters de DKC'ers Bradley Dassen en Edwin Kuiper.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!