clubzoeker

Amersfoort zeker van play-offs

Amersfoort zeker van play-offs

Amersfoort - geplaagd door een golf van blessures - bleef koel in de wedstrijd tegen Roosterse. Vincent de Vries werd op het allerlaatste moment teruggevlogen uit Turkije waar hij actief was in een toernooi, de landskampioen kon niet zonder zijn inbreng.

Ken je BC Drop Shot al?

Edwin Ekiring kampt met een blessure maar legde desondanks deze avond een prima partij op de mat. Romy de Laak speelde weer een fantastische wedstrijd aan de hand van Gayle Mahulette en Ruben Jille sleepte de Amersfoortse supersub weer twee punten binnen.

De beoogde invalster Debora Jille haakte ook nog af met een enkelblessure. Coach Residay deed een beroep op de 16-jarige Thirza Latupeirissa. Ook René Lelieveld uit team 4 werd toegevoegd aan het team voor de mix.

De vrouwendubbel en mannendubbel leverde direct de eerste punten op. Het publiek hield nog even de adem in. in de mannendubbel maakte Vincent de Vries een spectaculaire manoeuvre welke hem met zijn knie op de netpaal deed belanden. Gelukkig voor Vincent en het team had dit geen ernstige gevolgen.

Bij de enkelspelen speelde Gayle Mahulette een prima eerste game tegen Wendy Hoeve maar was in de tweede de weg kwijt. Met de nodige routine zette Gayle dit in de beslissende game weer recht. Thirza Latupeirissa was niet opgewassen tegen Grace Gabriel maar genoot van haar wedstrijd. Na de winst van Edwin Ekiring op Marijn Put en Vincent de Vries op Frank Vermeesch stond er een niet verwachtte 5-1 op het scorebord.

Bij de afsluitende mixen was er een dikke overwinning voor Ruben Jille en Romy de Laak. De andere mix van Thirza Latupeirissa en René Lelieveld leverde nog bijna het 7e punt op voor Amersfoort maar in de beslissende 3e game bleek het Roosterse duo Molenmaker/Vermeesch net iets beter.

Een al met al prima overwinning 6-2 winst, nog 3 punten en Amersfoort is weer zeker van de play-offs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!