SportSport

DKC speelt laatste duel 2013 tegen Victoria

DKC speelt laatste duel 2013 tegen Victoria

Voor DKC wacht komende zondag het sluitstuk van een ongekend succesvol jaar. De Hagenaars, die in 2013 voor het eerst in de clubgeschiedenis uitkwamen in de finale om de landstitel en de eindstrijd van de beker, spelen in eigen huis tegen het Limburgse BC Victoria.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het wordt een wedstrijd tussen de nummers vier (DKC) en zes (Victoria) van de Carlton Eredivisie.

Nadat DKC afgelopen seizoen het beste jaar ooit beleefde, verloopt de huidige jaargang een stuk stroever. Zo wist de vice-landskampioen 'slechts' acht van de veertien wedstrijden in winst om te zetten. Er werd twee keer gelijkgespeeld en vier duels gingen verloren. Het heeft een duidelijke oorzaak. Toptalent Mark Caljouw was het eerste gedeelte van de competitie vaak afwezig vanwege toernooiverplichtingen. Daarnaast raakte aankoop Daisy Bommeleyn tot twee keer toe geblesseerd aan haar knie. Zij komt naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie dit seizoen. Desalniettemin lijkt DKC zich vrij eenvoudig te gaan plaatsen voor de play-offs om de landstitel. Het team van coach Leonard van Velzen staat vierde, een plek die recht geeft op het laatste ticket voor de kruisfinales. De voorsprong om nummer vijf Duinwijck bedraagt dertien punten.

Victoria draait een 'steady' seizoen. Het team uit het Limburgse Hoensbroek eindige afgelopen seizoen nog laatste in de eredivisie, maar staat nu degelijk in de middenmoot: zesde met 53 punten. De play-offs zijn ver weg voor de ploeg van coach Maurice Breuer. Victoria hoeft ook niet te vrezen voor degradatie.

DKC en Victoria speelden dit seizoen al eerder tegen elkaar. In Limburg boekte de Haagse formatie een 6-2 zege. Op 20 oktober gingen het vrouwendubbel en een damessingle verloren voor DKC.

De wedstrijd DKC - Victoria wordt gespeeld op zondag 22 december in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Veerle Wijers en Eefje Besselink. Coach: Leonard van Velzen.

Spelers BC Victoria: Birger Abts, Robert Kwee, Ben Maes, Lars Sijben, Mireille van Daal, Meta Knuth, Lieke Maes en Jessie van Wijk. Coach: Maurice Breuer.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!