clubzoeker

Dubbelweekend met derby voor DKC

Dubbelweekend met derby voor DKC

Na een weekje rust komen de badmintonners van DKC komend weekend weer in actie in de Carlton Eredivisie. Op zaterdag reist de Haagse ploeg af naar Wateringen voor de derby tegen VELO.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een dag later staat er ook een uitwedstrijd op het programma. Dan kruist DKC in Amsterdam de degens met BV Slotermeer.

DKC staat op dit moment vierde in de Eredivisie. Het team van coach Leonard van Velzen heeft 63 punten behaald uit 12 duels. Acht wedstrijden werden in winst omgezet, één eindigde in een gelijkspel en er werd drie keer verloren. Eenn van de nederlagen leed DKC in eigen huis tegen VELO. Onder meer vanwege de absentie van Mark Caljouw en Daisy Bommeleyn gingen de Hagenaars op 29 september met 5-3 onderuit. Toch zal de vice-landskampioen zaterdag niet met angst en beven de baan betreden. Afgelopen seizoen won DKC namelijk de uitwedstrijd tegen VELO met 6-2. Het was de eerste zege op VELO in de clubhistorie. Hoogtepunt was toen de winst van Dennis van Daalen de Jel in zijn single tegen negenvoudig Nederlands kampioen Dicky Palyama. De Wateringers staan op dit moment twee plekken hoger dan DKC op de ranglijst, met 71 punten. Sinds VELO vorige maand de Taiwanese Ya-Lan Chang aantrok, gaat het team voor de landstitel.

Vermoedelijk krijgt DKC het zondag een stuk minder lastig tegen Slotermeer. Niet alleen vanwege de positie op de ranglijst van de hoofdstedelingen (zevende), maar ook door de 8-0 winst die DKC eerder dit seizoen boekte op Slotermeer. Toch moet de ploeg van coach Denny Matitawaer niet onderschat worden. Zo wisten de Amsterdammers regerend landskampioen BC Amersfoort op een 4-4 gelijkspel te houden. Die uitslag stond ook op het scorebord na de confrontatie met recordkampioen Duinwijck uit Haarlem.

De fanatieke aanhang van DKC, de D-side, zal zich met name tegen VELO weer nadrukkelijk laten gelden. Daarom bij deze ook een oproep aan de DKC-supporters om allemaal in het groen-geel richting de Velohal te komen om het team aan een nieuwe zege te helpen.

De wedstrijd VELO - DKC wordt gespeeld op zaterdag 14 december in de Velohal in Wateringen. Adres: Noordweg 26, 2291 EE. Het duel begint om 19.00 uur.

De wedstrijd BV Slotermeer - DKC wordt gespeeld op zondag 15 november in de Laan van Spartaan sporthal. Adres: Rinus Michelslaan 26, 1061 MB. Het duel begint om 13.30 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Veerle Wijers en Eefje Besselink. Coach: Leonard van Velzen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!