SportSport

Eefje Muskens: 'Goud Bitburger Open en Scottish Open!'

Eefje Muskens: 'Goud Bitburger Open en Scottish Open!'

De afgelopen 2 weken zijn erg druk geweest met toernooien, competitie en ik ben tussendoor ook nog verhuisd naar Arnhem. Wel zijn het een paar super weken geweest met goede resultaten samen met Selena Piek.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Allereerst wonnen we de Bitburger Open, een Grand Prix Gold toernooi en vorige week wonnen we de Scottish Open, een Grand Prix toernooi.

Allereerst de Bitburger Open dat gehouden werd van 29 oktober t/m 3 november. Op donderdag speelde we onze 1e ronde tegen twee meiden uit Rusland waaronder Vislova, geen onbekende dus. Nog nooit eerder tegen deze combinatie gespeeld dus gelijk scherp en knallen. Overtuigend wonnen we met 11 en 18 dus op naar de 2e ronde. We wisten dat deze makkelijker zou zijn dan de 1e ronde en wonnen dan ook eenvoudig in 2 sets.

Nu ging het echt beginnen, de kwartfinale tegen het als 1e geplaatste Duitse koppel Goliszweski en Michels. We keken eigenlijk de hele wedstrijd tegen een kleine achterstand aan tot een score van 15-18. Er kwamen wat foutjes van hun kan en wij speelden een stuk scherper en wonnen de 1e set met 21-18! De 2e set ging meer gelijk op tot een stand van 16-16. Daarna pakte wij weer een paar punten waardoor we het verschil konden maken en de 2e set met 21-17 wonnen! Op naar de halve finale de volgende dag.

De halve finale was tegen het als 3e geplaatste Engelse koppel White/Smith. Vanaf 8-8 sloegen we een klein gat en hielden dit vast waardoor de 1e set met 21-16 naar ons ging. De 2e set ging gelijk op, wij een paar punten voor, dan zij weer een paar punten en zo werd het nog erg spannend. Bij 19-19 bleven we goed onze vastheid behouden en dwongen hun tot het maken van fouten en wonnen dan ook met 21-19! Finale van een Grand Prix Gold toernooi, helemaal geweldig was het al, maar we wilden natuurlijk nu ook winnen!

Lees de rest van dit artikel op de website van Eefje Muskens.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!