SportSport

Eerste doel is bereikt

Eerste doel is bereikt

Het lijkt niet veel, maar zonder dit doel is het spelen van badminton niet mogelijk. Het is een van de meest belangrijke voorwaarden om de top te bereiken: blessurevrij zijn.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Renske heeft een geschiedenis van drie jaar blessures. En met een verhoging van de trainingsbelasting met 300% nam de kans op blessures niet echt af.

Ze heeft geen spierscheurtje of dan ook maar iets gehad. Ze heeft zowel in de senioren- als jeugdcompetitie gespeeld en zeggen en schrijven één single verloren (bij de senioren).

Van dagelijkse behandelingen bij masseur en fysiotherapeut naar eens in de maand een massage als dat nodig was. Met het bereiken van dit doel is de basis gelegd om in januari volop aan de slag te gaan met de wedstrijdtraining, want daar zijn we nog niet aan begonnen.

Zes maanden hebben we gewerkt aan techniek en tactiek. Nadenken op de baan en je spel aanpassen aan de opdracht om de tegenstander te ontregelen. Slagen verkorten, service veranderen, smash harder en meer zuiver maken, zelfstandig leren trainen en verantwoording nemen voor je eigen ontwikkeling. Maar nog veel meer dan dit allemaal: core stability training doen en dat in combinatie met krachttraining (buiten het krachthonk en alleen in combinatie met CS).

Dat ze wedstrijden heeft gewonnen is leuk maar niet belangrijk. Hetgeen ik wil zien in de wedstrijden is vooral de ontwikkeling en niet de punten die ze wel of niet maakt. Het is mijn mening dat geen enkele speler blessures hoeft te hebben als de training juist is opgezet en als de speler zelf verantwoordelijkheid neemt voor de ontwikkeling. Badminton is een 'low risk' sport waar bijna alle blessures voortkomen uit verkeerd trainen of nog veel vaker ongelijk trainen.

Als je al deze dingen op een rijtje zet, dan denk ik dat we een meetbaar resultaat hebben kunnen bereiken in zes maanden tijd en het spaart Renske voor een hoop pijn en frustratie.

Fijne vakantie thuis Renske en maak je borst maar nat voor 2014, want dan gaat het echte werk beginnen.

Ron

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!