clubzoeker

Hagenezen sluiten jaar winnend af

Hagenezen sluiten jaar winnend af

De badmintonners van DKC hebben hun succesvolle jaar afgesloten met een overwinning in de thuiswedstrijd tegen het Limburgse BC Victoria. Het duel tussen de nummers vier en zes van de Carlton Eredivisie eindigde in 6-2.

Ken je GSBC AMOR al?

In Den Haag gingen alleen het damesdubbel en de single van Eefje Besselink verloren voor DKC.

Pas voor de tweede keer dit seizoen besloot DKC-coach Leonard van Velzen om Michiel Kruijt en Mark Caljouw (speelde zaterdag in Istanboel nog op het Turkey International, waar hij de kwartfinale bereikte) op te stellen. Het bleek een succesvolle keuze, want de Victorianen Birger Abts en Ben Maes werden met 21-14 en 21-15 aan de kant gezet. Besselink en Veerle Wijers konden hun partij niet in winst omzetten, hoewel zij nog wel bijna de eerste game pakten tegen Jessie van Wijk en Meta Knuth (24-22). Dankzij de 21-14 overwinning in de tweede game ging het Limburgse duo met de zege aan de haal.

De enkelspelen van Caljouw (tegen Abts), Thomas Wijers (tegen Martin Rutgers) en Ginny Severien (tegen Mireille van Daal) werden in twee games eenvoudig een prooi voor DKC. Besselink had weer meer moeite met haar tegenstander Lieke Maes. De eerste game ging naar laatstgenoemde met 21-11. Daarna kwam Besselink goed terug door game twee met 21-10 te winnen. De beslissende game ging echter weer naar Lieke Maes (21-13). Zo was de tussenstand 4-2 voor DKC.

Van Velzen puzzelde tegen Victoria ook weer met de samenstelling van de dubbelspelen. Zo werd in de eerste mix Michiel Kruijt aan de zijde van Severien opgesteld. Ondanks dat beiden nog nooit een officiële wedstrijd speelden met elkaar, hadden ze weinig moeite om Ben Maes en Knuth te verslaan: 21-15 en 21-10. Ook het andere mixed dubbel leverde weinig problemen op voor DKC. Van Daalen de Jel en Veerle Wijers waren met 21-9 en 21-14 te sterk voor Rutgers en Van Daal. Dat betekende de 6-2 einduitslag.

DKC staat na vijftien wedstrijden nog altijd vierde. Er zijn 76 punten gehaald. De Hagenaars kunnen zich zo goed als zeker opmaken voor de play-offs, want 'naaste' belager Duinwijck heeft zestien punten minder dan DKC. Op zaterdag 4 januari komt de vice-landskampioen weer in actie. Dan staat het uitduel met TFS Barendrecht op de rol. Die wedstrijd begint om 18.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!