clubzoeker

Soms zit het mee, soms zit het keienstad tegen

Soms zit het mee, soms zit het keienstad tegen

Zaterdagavond leek het allemaal nog zo mooi. In recordtijd veegde Amersfoort hekkensluiter TFS Barendrecht met 8-0 van de baan.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Weer was er een hoofdrol weggelegd voor invalster Romy de Laak. Ook zij pakte haar twee partijen.

Zondagmiddag was het andere koek in Almere. Daar wachtte de koploper op de huidige landskampioen. Ook nu ontbraken Van der Valk en Golinski. Gelukkig was de Russische Natalia Perminova wel van de partij.

Gestart werd met de mannen en vrouwendubbel. Op 10-9 in de 1e game van de vrouwendubbel voltrok zich een klein drama voor het Amersfoortse team. Maartje Verheul ging behoorlijk door haar knie en moest naar het ziekenhuis. Nader onderzoek zal deze week uitwijzen wat er precies aan de hand is.

Door deze blessure moest zowel de vrouwendubbel en de eerste mix worden opgegeven. Gelukkig bleven Vincent de Vries en Ruben Jille goed bij de les in de mannendubbel en boekten een prachtige zege op Khodabux/Teeuwen.

Gelijktijdig was de eerste vrouwenenkel gestart tussen Perminova en Chapman bij een 18-12 voorsprong voor de Amersfoort speelster sloeg opnieuw het noodlot toe. Natalia Perminova ging door haar enkel en moest ook de strijd staken.

Hierdoor gingen de eerste vrouwensingle en de tweede mix ook naar Almere. Almere kreeg door deze opgaven een 4-0 voorsprong in de schoot geworpen.

De winst van de mannendubbel gaf het Amersfoort-team een oppepper welke werd gevolgd door winst van Edwin Ekiring op Teeuwen en van Gayle Mahulette op Manon Sibbald in de singles. Tussenstand knap teruggebracht naar 3-4.

Zou Vincent de Vries nu toch nog het gelijkspel voor zijn team in de wacht slepen en hiermede Almere zonder één echte winstpartij laten?

Vincent startte nog aangedaan door de blessures van zijn teamgenoten onzeker en leverde de eerste game in. In de tweede game was hij echter superieur aan Branderhorst. De beslissende derde game zou uitsluitsel gaan brengen. Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd. Met 21-19 trok Almere aan het langste eind en Branderhorst scoorde.

Al met al nog een prachtig resultaat. Het team van Joéli Residay gaf hiermee zijn visitekaartje vast af voor de komende play-offs.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!