TEAM Meijs blijft op koers

TEAM Meijs blijft op koers

Aan het einde van dit jaar kan ik het toch ook niet nalaten om nog eens kort terug te blikken op de afgelopen periode, maar dan even verder terug tot aan het begin van de totstandkoming van TEAM Meijs. In juni 2011 heeft Erik de grote stap gezet en is hij uit de nationale selectie gestapt om een eigen individuele koers te gaan varen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Toen werd hij door menigeen uitgelachen, anderen keken met argusogen hoe het verder zou gaan. Het zijn geen gemakkelijke jaren geweest, maar de overtuiging is er nog steeds voor 200% dat dit het goede pad is. In het begin met een groot team, onder de bezielende leiding van Ron Daniëls die een belangrijke rol heeft gespeeld in het uitzetten van de koers van TEAM Meijs. Inmiddels in een wat afgeslankte vorm met als centrale trainers Roy Calbo en Fred van Wankum, een perfecte combinatie. Een periode van vallen en opstaan, maar steeds met het volle besef dat de gekozen aanpak moeilijk zou zijn, maar op termijn zijn waarde zou bewijzen.

Met name in de mannensingle, ik heb het eerder gezegd, is de concurrentie hevig. Zeker dit seizoen is de groep topspelers groot en aan elkaar gewaagd. Daar waar bijvoorbeeld in de damesdubbel of mix op sommige grote toernooien zelfs het hoofdtoernooi soms niet vol zit, geldt voor de mannensingle bijna steevast dat er zelfs sprake is van een wachtlijst. Vele nieuwe spelers komen op. In Europa, maar vooral ook in Azië staan ze drie rijen dik te wachten. En dan allemaal het doel om hogerop in de internationale ranking te komen. We kunnen er niet om heen, een hogere plaats op de ranking is nodig om de grote toernooien te kunnen spelen. En lukt dat? Dit jaar lijkt dat moeizaam te gaan, want Erik is in die ranking niet echt veel opgeschoten. Maar schijn bedriegt. Vanaf de Dutch Open doet hij het eigenlijk heel goed, maar heeft niet bepaald een gelukkige hand in de lotingen. Dus, goede prestaties leiden niet altijd tot een hogere klassering als je de sterke tegenstanders te vroeg tegenkomt. En zo gauw je 10 toernooien hebt gespeeld in een jaar, zul je de punten moeten verdedigen. Erik heeft er voor gekozen om de moeilijke weg te volgen door vooral die toernooien uit te kiezen waar we de sterkste tegenstanders verwachten. Maar genoeg hierover.

Het is duidelijk, het pad naar de top is lang. De komende 2 tot 3 jaar zijn daarbij voor Erik cruciaal. Zijn doel is en blijft een positie in de absolute wereldtop, dus het spelen van superseries-toernooien en dan niet voor spek en bonen. Dat betekent dat er nog veel werk aan de winkel is en dat nieuwe ingrijpende keuzes wellicht aan de orde zijn de komende jaren. Die zullen we niet uit de weg gaan.

De afgelopen tijd hebben we kunnen zien dat er meer spelers, al of niet noodgedwongen door het opdrogen van de subsidiestromen bij BNL, hebben gekozen voor een meer individuele aanpak. Meer spelers hebben ook aan den lijve ondervonden wat het betekent om zelf je eigen broek te moeten ophouden. Wat mij betreft zeker geen slechte ontwikkeling. Het is goed dat men zich zeer bewust ervan is dat men zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen toekomst. Wij blijven proberen om voorop te blijven lopen. We hebben kunnen zien dat op meerdere fronten onze aanpak navolging heeft gekregen. Er kwamen vrij plotseling veel nieuwe spelerssites in de lucht, meer toernooiverslagen verschenen op internet (die overigens bij veel spelers inmiddels ook weer zijn opgedroogd) en recent worden we overspoeld door de fotoshoots. Niet erg die navolging. We zijn er trots op met nieuwe ideeën te komen die vervolgens navolging krijgen. Over enkele dagen komen we met een nieuwe actie die ongetwijfeld weer gekopieerd zal gaan worden. Geen probleem. Prima.

Mijn complimenten gaan uit naar Erik die er alles voor over blijft hebben om zijn topsport carrière vorm te geven. Alle middelen die Erik zelf genereert door het geven van trainingen bij BC Hillegom en BV de Kwinkslag, zijn inkomsten uit de Duitse competitie bij BC Beuel gaan 100% naar zijn sport. Maar dat is lang niet genoeg. De steun van hoofdsponsor VDKOLK HYPOTHEKEN is uitermate belangrijk, evenals de sponsoring van Carlton, MR badminton, Sportsunlimited, Den Haag Topsport en Phytalis. Daarom een dankjewel aan al deze bedrijven en instanties.

Hou de site van Erik en zijn facebook-pagina's de komende dagen in de gaten voor de volgende stap die we gaan zetten.

Ik wens iedereen een succesvol 2014 toe, maar vooral een jaar zonder blessures en in goede gezondheid.

Stef Meijs
manager TEAM Meijs

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!