VELO gemotiveerd voor laatste dubbelweekend

VELO gemotiveerd voor laatste dubbelweekend

Voor VELO wacht komend weekend het laatste dubbelweekend van de Carlton Eredivisie dit seizoen. Op zaterdag ontvangt de ploeg van coach Ciraar Slaats in de enige echte derby BC DKC in de eigen VELO-hal.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De dag erna speelt het team uit Wateringen in het verre Hoensbroek tegen BC Victoria.

2 weken geleden speelde VELO in Amsterdam tegen BV Slotermeer. Dit werd een 6-2 overwinning voor het team uit het Westland. Een goed resultaat omdat Dicky Palyama en Rikkert Suijkerland afwezig waren. Door deze overwinning staat de 9-voudig landskampioen op een tweede plek met 71 punten. De achterstand op koploper BV Almere bedraagt 4 punten.

Aankomende zaterdag heeft het team weer een pittige wedstrijd op het programma. En niet zomaar een wedstrijd. BC DKC uit de Den Haag komt namelijk op bezoek in de eigen VELO-hal. Een heuse derby, die altijd gepaard gaat met de nodige emoties en strijd. De eerste wedstrijd tussen deze bevriende verengingen werd een knappe 3-5 overwinning in 't Zandje.

Toch is het team van VELO op zoek naar revanche. Vorige seizoen won DKC met oud VELO-spelers Dennis van Daalen de Jel en Ginny Severien met 2-6 in de VELO-hal. Dit staan de Wateringers zeker niet nog een keer toe. Het team is tot op het bot gemotiveerd om recht te zetten.

BC DKC staat vierde op acht punten achterstand op VELO. Van Zijderveld bezet op dit moment de 9de plek op tien punten met 18 punten.

Zondag speelt VELO de verre uitwedstrijd tegen BC Victoria. Het team maakt de 3 uur lange autorit naar Hoensbroek met de gedachte dat de eerste wedstrijd tegen de Limburgers in een 6-2 overwinning was geëindigd.

BC Victoria staat op de knappe zesde plek met 46 punten uit 12 wedstrijden.

De wedstrijd VELO - DKC wordt gespeeld op zaterdag 14 december in de eigen VELO-hal. Adres: Noorweg 26, 2291 EE Wateringen. De wedstrijd start om 19:00.

Victoria - VELO wordt gespeeld op zondag 15 december in Sporthal in de Biessen. Adres: Gravin van Schönbornlaan 3, 6433 AZ Hoensbroek. De wedstrijd start om 14:00.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!