Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Ireland

Vijf kwartfinales voor Oranje op Irish Open

© Badminton Ireland+

Erik Meijs en de dubbels Arends/Piek, Maas/Tabeling (beide mix), Arends/Maas (mannendubbel) en Piek/Muskens (vrouwendubbel) hebben de kwartfinales bereikt van de Carlton Irish Open.

Erik Meijs won in het mannenenkel in de eerste ronde van Matthew Carder (Schotland) met 21-9 en 21-16. Vervolgens wist Meijs in de tweede ronde Joachim Persson (Denemarken, 3) verrassend met tweemaal 21-13 te verslaan. Hiermee was de kwartfinaleplek een feit. Nick Fransman verloor in de eerste ronde van de als vierde geplaatste Ier Scott Evans met 21-10 en 21-17.

In het gemengddubbel waren Jacco Arends/Selena Piek in hun eerste wedstrijd met tweemaal 21-16 te sterk voor Raphael Beck/Kira Kattenbeck (Duitsland). Daarna wonnen de Nederlanders in de achtste finale ook met 21-16 en 21-11 van Ashmarin/Bolotova (Rusland).

Ook Jelle Maas/Iris Tabeling bereikten de kwartfinale van de mix. Eerst werd er tegen Roman Zirnwald/Elisabeth Baldauf (Oostenrijk) met 21-17, 16-21 en 21-11 gewonnen en vervolgens klopten ze ook het Engelse duo Coles/Lim met 21-17 en 21-19. Het mixduo Robin Tabeling/Myke Halkema verloor in de eerste ronde met twee keer 21-11 van het Schotse koppel Robert Blair/Imogen Bankier (2).

Soraya de Visch Eijbergen won haar eerste wedstrijd met 21-11 en 21-13 van Lucie Cerna (Tsjechië). In de achtste finale tegen Tatjana Bibik ging de Nederlandse na een spannende eerste game met 25-23, 16-21 en 11-21 onderuit.

Het mannendubbel Arends/Maas schaarde zich ook bij de laatste acht. Het Oranje-duo klopte eerst Ellis/Wolfenden (Engeland) met 21-14, 16-21 en 21-18. In de achtste finale tegen Chau/Serasinghe (Australië) boekten de Nederlanders een simpele 21-12 en 21-11 zege.

Eefje Muskens/Selena Piek wonnen in het vrouwendubbel eerst van de Engelse vrouwen Brown/Lim (21-12, 21-9) en daarna ook eenvoudig met 21-8 en 21-13 van Thomas/Turner (Wales). Het duo De Visch Eijbergen/Tabeling werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Hui Ern NG/Hui Lin NG (Maleisië, 2).

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Badmintonduo bezig aan opmars

4 jaar geleden

volgend artikel

BTF Yonex Academy als eerste academy officieel gecertificeerd

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws