SportSport

Weinig punten in dubbelweekend voor TFS Barendrecht

Weinig punten in dubbelweekend voor TFS Barendrecht

Op zaterdagavond trof TFS in Amersfoort de huidige landskampioen. Amersfoort liet er geen gras over groeien en pakte de volle buit aan punten.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

TFS bood wel degelijk de nodige tegenstand, maar op belangrijke momenten bleek Amersfoort overtuigender en vaster.

Op zondag werd er gespeeld tegen Van Zijderveld uit Amstelveen. Zij waren naar Barendrecht gekomen zonder hun kopman in de gelederen. Dit leek perspectief te geven voor TFS. De herendubbel Bart Strijbosch en Rick Janssen streed voor wat het waard was maar kwam te vaak in het defensief terecht en verloren. Wel veel mooie rally's onder het toeziend oog van de camera van TV Rijnmond. De dames Pascalle van Nielen en Jeannette van der Werff deden het deze keer weer prima en wonnen de damesdubbel. De enkelspelen werden teleurstellend allemaal verloren. Pascalle speelde een prima wedstrijd tegen Alida Chen, maar kwam net iets tekort. Sandy Bommeleyn had zichzelf kansen toegedicht, maar haar tegenstandster speelde veel beter dan in de heenwedstrijd.

Bart had vorig seizoen nog van zijn opponent Arjan Regtien gewonnen en wist in beide games goed mee te komen. Op bepalende momenten leek Bart te verkrampen waardoor zijn tegenstander toch er met de buit vandoor ging. Ruben Kweekel dacht ook kansen te hebben tegen dezelfde tegenstander waar hij in Amstelveen nog van had gewonnen. Ruben speelde in ieder geval beter dan zaterdagavond waar hij bijna tegen een gele kaart opliep, maar de echte scherpte en overtuiging was er te weinig.

De gemengddubbel van Ruben en Jeannette speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar de routinier Norbert van Barneveld van van Zijderveld wist bijna iedere rally goed naar zijn hand te zetten. De andere gemengddubbel van Rick en Sandy speelde dit keer sterk. Relatief weinig eigen fouten en eindelijk geplaatste shuttles die nu wel hun doel bereikten. Dit leverde voor TFS het tweede punt op.

Twee schamele punten voor TFS, maar wel veel leuke partijen en niet te vergeten media-aandacht op zaterdag in het AD en van TV Rijnmond. De uitzending is maandagavond. Volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen titelkandidaat VELO uit Wateringen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!