badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Amersfoort rolt door naar play-offs

Coach Joéli Residay moest een oplossing zien te vinden voor het ontbreken van Maartje Verheul, Kirsten van der Valk , Edwin Ekiring en de nog niet voor twee partijen inzetbare Freek Golinski.

Amersfoort rolt door naar play-offs - Jan Nijkamp
© Jan Nijkamp
Amersfoort rolt door naar play-offs - Jan Nijkamp
© Jan Nijkamp +

 

Gekozen werd voor Esther Fleurbaay uit team 2 en Lotte Manenschijn uit team 3, voor 1e man Edwin Ekiring, werd geen vervanger meegenomen naar Haarlem. Freek Golinski werd alleen ingezet in de mannendubbel.

Gestart met de vrouwen en mannendubbel leverde één punt op voor de mannendubbel van Freek Golinski en Ruben Jille. Esther Fleurbaay en Lotte Manenschijn waren niet tegen het Haarlemse duo Akvile Stapusaityte/Dorien Lups opgewassen 1-1.

Hierna kwam de mooiste partij van de avond het 1e mannenenkelspel tussen de Amersfoortse Nieuw-Zeelander Michael Fowke en de Fin Likka Heino. Michael won de 1e game, Likka de 2e, in de beslissende 3e game ontspon zich een mooie, fanatiek door het publiek gesteunde strijd welke uiteindelijk, na drie matchpoints tegen, het punt naar Amersfoort bracht.

2e man Vincent de Vries sloeg geroutineerd zijn punt binnen door Jerry Natenstett te kloppen, Gayle Mahulette was net niet opgewassen tegen Akvile Stapusaityte en verloor in drie games.

Verrassend was de overwinning van de talentvolle Lotte Manenschijn. De 17-jarige speelster uit Amersfoort 3 had bij haar debuut in de eredivisie geen enkel moeite met Dorien Lups, zij sleepte in twee games het 4e punt binnen.

Met een 4-2 voorsprong werd begonnen aan de mixen, Ruben Jille aan de zijde van Esther Fleurbaay kenden geen problemen en wonnen simpel in twee games.

Gayle Mahulette en Vincent de Vries leverden game één in maar herstelden zich goed door de 2e en 3e game winnend af te sluiten.

Een mooie 6-2 overwinning voor het team van de door blessures geplaagde Amersfoort coach Residay. De eclatante overwinning van VELO van 7-1 op Almere brengt de play-off wedstrijden van Amersfoort tegen Almere in zicht. Zij nemen op dit moment met nog twee wedstrijden te gaan, plaatsen 2 en 3 van de ranglijst in.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws