clubzoeker

Carlton NK 2014: de kwalificaties

Carlton NK 2014: de kwalificaties

Vrijdag 31 januari was de dag van de kwalificaties voor het Nederlands Kampioenschap 2014. Voor een aantal spelers is het Nederlands Kampioenschap het spannendste toernooi van het jaar.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Als je dat hoort schept dat een bepaald verwachtingspatroon bij mij als toeschouwer. Dus met een licht gespannen verwachtingspatroon vertrok ik naar het Topsportcentrum in Almere. Het kwalificatietoernooi was in de breedtesporthal van het complex. In de topsportzaal waren de mannen van het facilitair bedrijf al druk bezig de zaal in orde te maken voor het hoofdtoernooi.

De breedte sporthal heeft een houten vloer. In Nederland hebben houten vloeren in sporthallen de neiging om glad te worden. De vloer in de breedte sporthal heeft in ieder geval die neiging. Op een gegeven moment lagen er een aantal vochtige handdoeken naast de baan. Niet van het opgevangen zweet, maar om de zolen van de schoenen vochtig te maken zodat deze meer grip hadden op de vloer. Ook op de tribune zijn ook een aantal zweetdruppels gevloeid, niet vanwege de fysieke inspanning maar vanwege de inspanning om de partijen te volgen. Ik kan de scheidsrechter niet goed horen, hoeveel staat het, was die bal in of uit, waren vragen die menigmaal te horen waren. Gelukkig zijn er dan altijd ouders met een app op de smartphone die de stand kan bijhouden (als je hem tenminste goed bedient).

Mijn verwachtingspatroon wat betreft het spannendste toernooi is op deze dag niet vervuld. Het toernooi leek meer op een gemoedelijk, doorsnee toernooi. Veel jeugdige spelers (al dan niet verplicht) die deze mogelijkheid hebben aangegrepen om aan een senioren NK mee te doen. Oudere spelers die deze mogelijkheid hebben aangegrepen om nog een keer mee te doen aan een NK (het vorige NK dat ze speelden was het Veteranen NK). Minder goede spelers die de mogelijkheid hebben aangegrepen om zich te meten met betere spelers en betere spelers en dubbelcombinaties die veroordeeld zijn tot het kwalificatietoernooi.

Gevolg van dit bonte gezelschap van spelers was een flink aantal partijen dat in mijn ogen niet voldeed aan de verwachtingen die horen bij het spannendste toernooi van het seizoen. Maar een ras optimist naast mij in de kantine zei: "Dan kan het morgen alleen maar beter worden."

En om dan maar een beroemde voetballer te citeren: "Ieder nadeel heeft zijn voordeel."

Dus zit ik de zaterdag weer hoopvol op de tribune en hoop onder het genot van een lekker broodje te genieten van spannende, mooie, goede en verrassende partijen. U zult wederom van mij lezen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!