badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC begint 2014 tegen hekkensluiter - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar

DKC begint 2014 tegen hekkensluiter

DKC begint 2014 tegen hekkensluiter - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar +

Terwijl de kruitdampen van de jaarwisseling nog op moet trekken, richten de badmintonners van DKC zich alweer op de Carlton Eredivisie. De Haagse ploeg betreedt komende zaterdag alweer het strijdperk.

Dan staat namelijk het uitduel met hekkensluiter The Flying Shuttle Barendrecht op het programma. Bij een grote overwinning kan DKC een ticket voor de play-offs veilig stellen.

Voor DKC verloopt het huidige seizoen een stuk moeizamer dan afgelopen jaar, waarin de finale van de play-offs werd gehaald. De formatie van coach Leonard van Velzen bleef destijds zeventien wedstrijden achterelkaar ongeslagen. Nu verloren de Hagenaars al vier van de vijftien gespeelde duels. Daarnaast werd er ook twee maal gelijkgespeeld. Toch komen de play-offs niet in gevaar voor DKC. De vice-landskampioen staat vierde met 76 punten. Dat zijn er zestien meer dan nummer vijf Duinwijck. DKC zou zelfs nog een plekje kunnen stijgen. Het verschil met nummer drie BC Amersfoort bedraagt 'maar' vijf punten. De eerste twee posities van de ranglijst lijken zo goed als zeker naar BV Almere en VELO te gaan, die zaterdag tegen elkaar spelen. In de play-offs zal DKC één van die teams treffen.

TFS Barendrecht wist vóór dit seizoen al dat het een lastig jaar zou krijgen. Onder meer vanwege het vertrek van Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn naar de tegenstander van dit weekend: DKC. Het is dan ook geen verrassing dat het team van coach Edward van den Heuvel de laatste plek inneemt met zestien punten uit vijftien wedstrijden. Er werd nog geen enkel duel in winst omgezet. Toch hoeft TFS Barendrecht nog niet te vrezen voor directe degradatie. Het ziet er namelijk naar uit dat er geen 'standaardteam' kampioen wordt in beide poules van de eerste divisie.

Op 27 oktober speelden DKC en TFS Barendrecht ook al tegen elkaar in Den Haag. De thuisploeg trok toen met 7-1 aan het langste eind.

De wedstrijd TFS Barendrecht - DKC wordt gespeeld op zaterdag 4 januari in sporthal Lagewei. Adres: Ploegwei 3, 2992 ZC. Het duel begint om 18.00 uur.

Spelers TFS Barendrecht: Rick Janssen, Ruben Kweekel, Bart Strijbosch, Sandy Bommeleyn, Pascalle van Nielen en Jeanette van der Werff. Coach: Edward van den Heuvel.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Veerle Wijers en Eefje Besselink. Coach: Leonard van Velzen.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

vorig artikel

Vijf talentontwikkelingscentra gecertificeerd

4 jaar geleden

volgend artikel

Nee of Ja-karta

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 39 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws