badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC kruist de degens met Almere - BC DKC
© BC DKC

DKC kruist de degens met Almere

DKC kruist de degens met Almere - BC DKC
© BC DKC +

Na een week rust komen de badmintonners van BC DKC komend weekend weer in actie in de Carlton Eredivisie. Zondag neemt de nummer vier van de ranglijst het in eigen huis op tegen nummer twee BV Almere.

Een heuse topper dus. Hoewel beide teams zich al voor de play-offs hebben geplaatst, staat er nog wel het een en ander op het spel in Den Haag.

DKC verzekerde zich, voor het tweede achtereenvolgende seizoen, van een ticket voor de play-offs. Het kan niet meer worden ingehaald door nummer vijf Duinwijck, dat twintig punten minder heeft. De vierde plek lijkt voor DKC het eindstation te worden, hoewel er nog een minieme kans is een positie te stijgen. Nummer drie BC Amersfoort staat namelijk vijf punten voor op de vice-landskampioen en zou in theorie nog ingehaald kunnen worden door de Haagse ploeg. Maar Amersfoort heeft een aanzienlijk makkelijker programma (BV Slotermeer uit en Van Zijderveld thuis) dan DKC (Almere thuis en Roosterse BC uit). Mocht het team van coach Leonard van Velzen daadwerkelijk vierde worden, treft het de nummer één. Op dit moment is dat VELO dat drie punten voorsprong heeft op Almere. De nummer drie van de eindrangschikking treft de nummer twee in de play-offs.

Almere gold voor dit seizoen als favoriet voor de titel. De Flevolanders liggen daarvoor nog steeds op koers, maar het ondervindt veel concurrentie van VELO, dat zich halverwege het seizoen versterkte met de Taiwanese Ya-Lan Chang. Dat de Wateringers daardoor beter voor de dag komen, werd anderhalve week geleden erg duidelijk toen VELO in en tegen Almere met 7-1 wist te winnen en zodoende de koppositie overnam. Het was pas de eerste nederlaag voor de ploeg van coach Erik Staats. Almere moet tegen DKC en Victoria (thuis) goede resultaten neerzetten om VELO te achterhalen, dat nog wedstrijden speelt tegen Roosterse BC (thuis) en Duinwijck (uit).

DKC en Almere troffen elkaar al eerder dit seizoen. In november won laatstgenoemde ploeg in de eigen sporthal met maar liefst 7-1: de grootste nederlaag voor DKC in bijna twee jaar.

De wedstrijd DKC - Almere wordt gespeeld op zondag 19 januari in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Veerle Wijers en Eefje Besselink. Coach: Leonard van Velzen.

Spelers BV Almere: Dave Khodabux, Saber Afif, Stephan Branderhorst, Justin Teeuwen, Fontaine Chapman, Cheryl Seinen, Manon Sibbald, Rachel Howard en Yvonne Sie. Coach: Erik Staats.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

vorig artikel

Arends/Maas op jacht naar titelprolongatie in Zweden

4 jaar geleden

volgend artikel

Slotermeer ontvangt Amersfoort

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 40 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws