SportSport

DKC verovert ticket voor play-offs

DKC verovert ticket voor play-offs

Alyssa Tirtosentono maakte haar debuut in de eredivisie.

Dankzij een 6-2 uitoverwinning op The Flying Shuttle Barendrecht heeft Badmintonclub DKC zich voor het tweede achtereenvolgende seizoen geplaatst voor de play-offs om de landstitel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met 82 punten staat de Haagse ploeg op een vierde plek en kan het, met nog twee wedstrijden voor de boeg, niet meer ingehaald worden door Duinwijck, dat nu twintig punten minder heeft.

DKC heeft deze jaargang veel te kampen met blessures, vooral bij de dames. Reden dat Daisy Bommeleyn zaterdagavond niet mee kon doen tegen haar oude club. Ook Ginny Severien stond langs de kant. Zij heeft al tijden knieklachten en werd met het oog op de play-offs rust gegund. DKC-coach Leonard van Velzen moest daarom een beroep doen op drie invalsters: Caroline Westveer, Nikki van de Ven en de pas 13-jarige Alyssa Tirtosentono. Tegen Sandy Bommeleyn (zus van Daisy en vriendin van DKC'er Michiel Kruijt) speelde ze een uitstekende wedstrijd, waarin ze pas in de derde game capituleerde (21-16). Ook de andere damessingle werd een prooi voor TFS Barendrecht. Pascalle van Nielen was in twee games te sterk voor Van de Ven.

Voor het eerst dit seizoen bestond het herendubbel van DKC uit Dennis van Daalen de Jel en Thomas Wijers. Zij boekten een degelijke overwinning op Ruben Kweekel en Bart Strijbosch: 21-15 en 21-12. De vice-landskampioen pakte ook, redelijke verrassend, het vrouwendubbel. Door de derde game met 21-15 te veroveren, boekten Eefje Besselink en Westveer een mooie zege op veteranen Jeanette van der Werff en Van Nielen.

Beide herensingles gingen eenvoudig naar DKC. Mark Caljouw hoefde zich niet bovenmatig in te spannen tegen invaller Ravin Jhinkoe-Rai (21-9 en 21-13). Van Daalen de Jel had ook twee games nodig om Strijbosch op een nederlaag te trakteren.

De mixed dubbels leverde wat meer spanning op. Caljouw en Westveer verloren nog de eerste game van Jhinkoe-Rai en Sandy Bommeleyn. Maar het DKC-duo toonde veerkracht en trokken game twee naar zich toe met 21-17. In de beslissende game was het verzet van de TFS'ers gebroken: 21-9. Door Kweekel van Van der Werff te verslaan, zetten Kruijt en Besselink de 6-2 eindstand op het scorebord.

Doordat VELO de topper tegen BV Almere met 7-1 won, is die ploeg nu koploper van de Carlton Eredivisie. Daardoor ziet het ernaar uit dat DKC de club uit Wateringen treft in de play-offs, die begin februari worden gespeeld. Maar eerst staan er nog twee reguliere wedstrijden op het programma voor DKC. Op zondag 19 januari nemen de Hagenaars het eerst op tegen Almere. Het duel, gespeeld in sporthal 't Zandje, begint om 14.00 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!