badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Dutch Junior Masters: een sprong naar Oro - Ron Daniëls
© Ron Daniëls

Dutch Junior Masters: een sprong naar Oro

Dutch Junior Masters: een sprong naar Oro - Ron Daniëls
© Ron Daniëls +

In Denemarken heb ik inmiddels niet stil gezeten en ben alle contacten die ik hier heb rondgegaan om Oro het gasteiland te maken voor de Junior Masters finale.

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

De grootste sportorganisatie hier in Denemarken heeft binnen 24 uur belangstelling getoond om mee te werken op het gebied van organisatie en afhandeling. Een groot busbedrijf wil de reis gaan doen voor een redelijk bedrag. De regionale en nationale media hebben er al het eerste artikel aan besteed en willen het massaal gaan dekken. De eerste gesprekken zijn geweest om het toernooi live uit te zenden op een YouTube-kanaal over de hele wereld.

Deze week zijn er gesprekken met de gemeente om te kijken wat er van uit die hoek gedaan kan worden om 88 Nederlandse spelers naar Denemarken te halen voor een toernooi. Daarnaast komen er ook 8 Deense spelers die als gastoptreden meedoen in het toernooi... Is dat speciaal of niet?

Ik heb natuurlijk alle informatie direct naar Badminton Nederland gestuurd (donderdag en vrijdag), maar ik heb nog niets gehoord. Dit is natuurlijk niet zo vreemd. Er staan veel verenigingen in de rij om dit toernooi te organiseren, dus een aanbod vanuit Denemarken moet geduldig zijn beurt afwachten en kijken of het wel goed genoeg is om dit toernooi te mogen afwikkelen op een eiland.

De kosten blijven zoals ik ze voorzag, 225 euro per persoon. Donderdag weg uit Nederland en maandag weer terug. Dat is nog geen 50 euro per dag incl. de reis. Natuurlijk kan Denemarken (als onderontwikkeld land) niet aan dezelfde eisen voldoen zoals die worden gesteld door een super professionele badmintonorganisatie zoals we die in Nederland hebben. Maar misschien wordt het ook een goed toernooi als er twee kleedkamers minder zijn en we verwachten geen 500 toeschouwers dus we hebben niet dezelfde tribune nodig zoals in alle badmintonhallen in Nederland.

Maar we zijn er zeker van dat we aan een NIET-gestelde eis van Badminton Nederland kunnen voldoen. Het gaat super leuk worden en iets wat je nooit meer vergeet. Deze eis waren ze vergeten bij de bond in hun acht pagina lange bid document.

Badminton is niet stoer of speciaal, maar het is wel enorm leuk als je met de juiste mensen omgaat. Dan wordt het iets dat je hele leven bij je blijft. Het probleem is dat je zulke mensen moet zoeken als een naald in een hooiberg. Ik zal je op weg helpen: De hooiberg staat op Oro, dus start daar eens met zoeken, je zult er geen spijt van hebben.

geschreven door

vorig artikel

CBS de Duif wint badminton scholentoernooi

4 jaar geleden

volgend artikel

Amersfoort snakt naar einde competitie

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 36 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws