clubzoeker

Dutch Junior Masters: een sprong naar Oro

Dutch Junior Masters: een sprong naar Oro

In Denemarken heb ik inmiddels niet stil gezeten en ben alle contacten die ik hier heb rondgegaan om Oro het gasteiland te maken voor de Junior Masters finale.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De grootste sportorganisatie hier in Denemarken heeft binnen 24 uur belangstelling getoond om mee te werken op het gebied van organisatie en afhandeling. Een groot busbedrijf wil de reis gaan doen voor een redelijk bedrag. De regionale en nationale media hebben er al het eerste artikel aan besteed en willen het massaal gaan dekken. De eerste gesprekken zijn geweest om het toernooi live uit te zenden op een YouTube-kanaal over de hele wereld.

Deze week zijn er gesprekken met de gemeente om te kijken wat er van uit die hoek gedaan kan worden om 88 Nederlandse spelers naar Denemarken te halen voor een toernooi. Daarnaast komen er ook 8 Deense spelers die als gastoptreden meedoen in het toernooi... Is dat speciaal of niet?

Ik heb natuurlijk alle informatie direct naar Badminton Nederland gestuurd (donderdag en vrijdag), maar ik heb nog niets gehoord. Dit is natuurlijk niet zo vreemd. Er staan veel verenigingen in de rij om dit toernooi te organiseren, dus een aanbod vanuit Denemarken moet geduldig zijn beurt afwachten en kijken of het wel goed genoeg is om dit toernooi te mogen afwikkelen op een eiland.

De kosten blijven zoals ik ze voorzag, 225 euro per persoon. Donderdag weg uit Nederland en maandag weer terug. Dat is nog geen 50 euro per dag incl. de reis. Natuurlijk kan Denemarken (als onderontwikkeld land) niet aan dezelfde eisen voldoen zoals die worden gesteld door een super professionele badmintonorganisatie zoals we die in Nederland hebben. Maar misschien wordt het ook een goed toernooi als er twee kleedkamers minder zijn en we verwachten geen 500 toeschouwers dus we hebben niet dezelfde tribune nodig zoals in alle badmintonhallen in Nederland.

Maar we zijn er zeker van dat we aan een NIET-gestelde eis van Badminton Nederland kunnen voldoen. Het gaat super leuk worden en iets wat je nooit meer vergeet. Deze eis waren ze vergeten bij de bond in hun acht pagina lange bid document.

Badminton is niet stoer of speciaal, maar het is wel enorm leuk als je met de juiste mensen omgaat. Dan wordt het iets dat je hele leven bij je blijft. Het probleem is dat je zulke mensen moet zoeken als een naald in een hooiberg. Ik zal je op weg helpen: De hooiberg staat op Oro, dus start daar eens met zoeken, je zult er geen spijt van hebben.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!