badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Jorrit de Ruiter: nog geen Boe of Mogensen - René Lagerwaard
© René Lagerwaard

Jorrit de Ruiter: nog geen Boe of Mogensen

Jorrit de Ruiter: nog geen Boe of Mogensen - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

Afgelopen weekend bewezen de Denen Boe en Mogensen weer eens dat Europeanen zo nu en dan wel degelijk in staat zijn om Aziaten in het badminton de baas te zijn. Zij wonnen in Korea voor de tweede keer de hoofdprijs in het herendubbel.

Een mooie prestatie. Het lukte hen in 2009 voor de eerste keer en in de jaren daarna eindigden ze nog twee keer als runner up.

Ik bekeek hun wedstrijd op internet en las een verslag van hun overwinning. Wat mij opviel was dat Boe, in zijn analyse van de wedstrijd, o.a. opmerkte dat hij dacht dat hun voetenwerk beter was. Hiermee gaf hij mijns inziens nog eens duidelijk aan hoe belangrijk dat voetenwerk is en daarmee indirect ook hoe belangrijk de zorg is voor je voeten omdat ze in onze sport heel zwaar worden belast. Iedere topsporter weet dat een kleine afwijking in de stand van je voeten en/of in het afwikkelpatroon de oorzaak kan zijn van serieuze blessures en niet alleen aan je voeten maar ook rug-, knie- of zelfs schouderklachten zijn vaak te herleiden tot de voeten.

Lees de rest van dit artikel op de website van Jorrit de Ruiter.

geplaatst door

verkregen via Jorrit de Ruiter

vorig artikel

Slotermeer ontvangt Amersfoort

4 jaar geleden

volgend artikel

VELO verdedigt koppositie tegen Roosterse

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 41 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws