badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Mobiele telefoon training

De titel boven het stukje is wat misleidend. Want wat ik bedoel is dat als spelers net zoveel tijd zouden besteden aan techniektraining of iets anders waarbij ze een racket in hun hand hadden als dat ze met hun mobiele telefoon bezig zijn, dan zouden de sporters in de westerse wereld Azië makkelijk verslaan in veel sporten.

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Alle taken in en rondom de training worden vertraagd en duren bijna twee keer zo lang omdat spelers letterlijk de hele tijd een mobieltje in hun hand hebben of er op kijken. Ik heb natuurlijk belangstelling voor waar ze het over hebben en wat ze doen op zo'n mobieltje. Als ik het een punt moet geven op een intelligentie schaal van 1 tot 10, dan komen de meeste onderwerpen niet hoger dan een 3 of 4. Is dat belangrijk? Nee, dat denk ik niet. Ik heb 15 jaar lang tomaten geplukt om mijn geld te verdienen en ik zal de laatste zijn om te zeggen dat je daar slim voor moet zijn. Maar lees het laatste nog een keer in mijn verklaring: geld verdienen.

Het nut van de hele dag je mobieltje in je hand hebben is dat je GEEN geld verdient, niet beter wordt op school en al helemaal niet in je sport.

Als jullie deze site volgen dan hebben jullie kunnen lezen dat ik het mobieltje van de drie meiden hier op Oro in beslag had genomen en voor 24 uur in mijn kluis had gestopt. Het viel niet mee voor de meisjes maar het had ook een zeer positief gevolg... Ineens bleek dat ze konden praten en niet alledrie op de bank zaten te kijken naar hun telefoontje. Ineens zagen ze dat ze met zijn drietjes op een bank zaten en dat het ongeveer hetzelfde is als praten over je telefoon maar dan in het echt.

Een van de meiden hier komt gemiddeld op 5 uur per dag met haar mobiel in haar hand. Waar halen ze de tijd vandaan, want normaal is de dag vrij goed ingedeeld en van het moment dat je opstaat is er een plan. Hoe is het mogelijk dat je elke dag 5 uur vrij kan maken voor iets wat je NIET heb gepland? Dus ik vraag haar of ze de volgende dag even 5 uur vrij kan maken voor een alternatief programma. Het antwoord zal je niet verbazen. "Sorry, maar daar heb ik geen tijd voor. Als je zoiets wil, dan zal je het me een paar dagen van te voor moeten vragen." Dit antwoord is totaal belachelijk. Elke dag maakt ze 5 uur vrij om iets te doen wat NIETS oplevert anders dan tijdverspilling.

Als ik je een voorstel zou maken dat er als volgt uit zou zien wat zou je dan zeggen? Mijn voorstel is dat je een jaar lang elke dag 5 uur van je tijd geeft. Je verdient er niets mee, leert er niets van, het helpt je niet met je toekomst, het staat een topsport loopbaan in de weg, het zorgt ervoor dat je je huiswerk niet kan maken, dat je weinig of geen contact heb met de personen die het dichtst bij je staan en het weerhoudt je van directe contacten.

Heb je daar zin in? Wat zou je dan zeggen? Ik denk dat je antwoord een vraag zou zijn en die vraag is of ik wel goed bij mijn hoofd ben.

Mijn antwoord zou zijn: ja, ik wel.

geschreven door

vorig artikel

FitLight in actie op Oro

4 jaar geleden

volgend artikel

TFS Barendrecht sluit seizoen af tegen Slotermeer met ruime nederlaag

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 42 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws