SportSport

TFS Barendrecht sluit seizoen af tegen Slotermeer met ruime nederlaag

TFS Barendrecht sluit seizoen af tegen Slotermeer met ruime nederlaag

Zowel TFS als Slotermeer konden in hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen beschikken over een volledig team. De damesdubbel Pascalle van Nielen en Jeannette van der Werff hadden het alleen in de eerste game moeilijk met Slotermeer.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Daarna was de weerstand gebroken en werd het eerste en helaas zoals later zou blijken ook enige punt binnen geslagen. De herendubbel van Rick Janssen en Bart Strijbosch konden pas in de tweede game redelijk aanklampen en stonden zelfs lang op voorsprong. Ralph Starren en Hans van Os versnelden nog heel even en trokken de wedstrijd alsnog naar zich toe.

Bij de enkelspelen waren er leuke partijen te zien. Sandy Bommeleyn speelde een sterke partij tegen Jasmijn Manenschijn van Slotermeer. In de derde game kon Sandy haar degelijke spel uit de games daarvoor niet vasthouden waarna Jasmijn nog betrekkelijk eenvoudig de derde game won. Pascalle speelde tegen Jessica Ottenhoff zeker niet slecht. Jessica speelde sterk en kon met haar schijndrops genoeg punten sprokkelen om van Pascalle te winnen. Bij de heren speelde Bart een uitstekende partij tegen Leon Nottelman van Slotermeer. Bart wist Leon goed onder druk te houden, maar op beslissende momenten was het toch de ervaring van Leon die daarmee de wedstrijd alsnog wist te winnen.

Ruben Kweekel had tegen Hans van Os niets in te brengen. Hans speelde ontspannen en alles lukte ook. Beide gemengddubbels waren aantrekkelijke wedstrijden. Rick en Sandy maakte het Leon en Raquel Humphris behoorlijk lastig. Leon leek af en toe alleen op de baan te staan, zo nadrukkelijk was hij aanwezig. Rick en Sandy moesten helaas de partij afstaan aan Slotermeer, maar complimenten voor het vertoonde spel. Hetzelfde gold ook voor Jeannette en Ruben. Zij pakten nog de eerste game tegen het sterke koppel Ralph en Jessica en leken dichtbij winst in de tweede game. Daarna namen Ralph en Jessica steeds meer het initiatief over waarop TFS helaas geen antwoord had.

Daarmee komt de einduitslag op 1-7. Gezien de partijen had TFS wellicht een puntje meer verdiend, maar dat hebben we al vaker zien gebeuren in een overigens leuk seizoen. TFS eindigt als laatste en zal moeten gaan spelen voor promotie/degradatie tegen waarschijnlijk Amor uit Groningen. Deze wedstrijden staan in de planning voor eind februari begin maart. TFS is van plan ook volgend seizoen weer deel uit te maken van de eredivisie en zal zeker de strijd hiervoor aangaan.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!