TFS pakt twee punten tegen gehavend DKC in sfeervolle sporthal

TFS pakt twee punten tegen gehavend DKC in sfeervolle sporthal

TFS trad zaterdagavond aan tegen DKC in een overigens bomvolle sporthal. DKC had zelfs een bus ingezet om de altijd luidruchtige D-side te transporteren vanuit Den Haag naar Barendrecht.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De enige wanklank was te horen tijdens de line-up, waarbij boegeroep was te horen bij het voorstellen van TFS speelster Jeannette van der Werff. DKC trad aan zonder Ginny Severien en Daisy Bommeleyn. DKC had een drietal invaldames meegenomen. TFS trad aan zonder Rick Janssen die helaas moest werken. Hiervoor was de 17-jarige Ravin Jhinkoe-Rai de invaller.

De damesdubbel ging in drie games verrassend naar DKC. Jeannette en Pascalle van Nielen haalden niet hun normale niveau en de dames van DKC werden door hun eigen supporters op handen naar de overwinning gedragen. De heren Bart Strijbosch en Ruben Kweekel konden tijdens de herendubbel in de ralleys aardig meekomen, maar de vastheid van de Hagenezen in met name de servicesituatie was TFS te machtig.

De beide damesenkelspelen gingen zoals mocht worden verwacht naar TFS. Pascalle had geen enkele moeite met Nikki van de Ven. Sandy Bommeleyn won eenvoudig nog de eerste game tegen Alyssa Tirtosentono, maar daarna kreeg de nog jonge talentvolle Alyssa meer zelfvertrouwen en won de 2e game. Het DKC publiek brak bijna de tent af. In de derde game ging het tot 16/16 nog gelijk op, maar daarna pakte Sandy toch de voorsprong en won.

In de herenenkel kon Bart alleen in de eerste game meekomen met Dennis van Daalen de Jel, maar daarna was de pijp leeg. Ravin speelde zijn enkelspel wat ongelukkig. Veel eigen fouten in kansrijke situaties. Mark Caljouw hoefde zich niet echt in te spannen voor de overwinning.

In de gemengddubbel lag dat anders. Ravin en Sandy speelden goed en wonnen de eerste game. De tweede game ging naar Mark en Caroline Westveer. In de derde game konden Ravin en Sandy het niveau van de eerste game nooit meer benaderen. In de andere gemengddubbel traden Jeannette en Ruben aan tegen Eefje Besselink en Michiel Kruijt. TFS pakte brutaal een voorsprong, maar zagen DKC steeds dichter bij komen en uiteindelijk te eenvoudig de eerste game winnen. In de tweede game eigenlijk hetzelfde verhaal. Tot de 11 speelde TFS best goed, maar daarna nam DKC het initiatief over en wonnen alsnog.

TFS pakt 2 kostbare punten, waar gezien de opstelling van DKC er wellicht toch meer in had gezeten. In ieder geval voldoende reden voor de D-side om nog een biertje te nemen en met de bus weer richting Den Haag te vertrekken. TFS speelt over 14 dagen pas weer en moet dan aantreden tegen Victoria in Hoensbroek.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!