clubzoeker

Tweede Open Culemborgse rekent op vijftig deelnemers

Tweede Open Culemborgse rekent op vijftig deelnemers

Badminton Club Culemborg (BCC) houdt zondag 2 februari het Open Culemborgse rolstoel- en aangepast badminton 2014. in sporthal Interwey komen badmintonners met een fysieke beperking in diverse klassen en speelsterktes in actie. Het is het derde toernooi dat BCC speciaal voor deze doelgroep organiseert.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Deze 'Open Culemborgse' is onderdeel van het toernooicircuit aangepast badminton van Badminton Nederland. Dit circuit bestaat momenteel uit tien toernooien dor heel Nederland. De scores die spelers tijdens deze toernooien behalen, worden verwerkt tot een nationale ranglijst.

Bij Badminton Club Culemborg is al een aantal jaren aandacht voor sporters met een fysieke beperking. Als eerste grote evenement werd in 2011, tijdens het 40-jarig bestaan van vereniging, het Nederlandse kampioenschap aangepast badminton gehouden. Deze titelstrijd verliep succesvol en was dermate inspirerend dat de club besloot zich verder in te zetten om mensen met een beperking deze sport aan te bieden. Sindsdien komen bij BCC wekelijks zo'n twintig spelers in actie. In december 2012 volgde het eerste Open Culemborgse Aangepast Badminton Toernooi. Ook dit toernooi verliep uitstekend. Bij zowel de nationale titelstrijd als het Open Culemborgse kwamen zo'n vijftig sporters in actie. Dit aantal wordt ook verwacht op 2 februari.

Bij aangepast badminton wordt gespeeld in diverse categorieën: rollers, staanders (beperking boven de heup, beperking onder de heup) en zitters. Er is plaats voor zowel beginners als ervaren spelers.

Ter stimulering van de categorie jongere deelnemers stelt BC Culemborg een extra aanmoedigingsprijs ter beschikking om deze groep te enthousiasmeren en in het zonnetje te zetten.

In het kort

Wat: Open Culemborgse rolstoel- en aangepast badminton 2014
Wanneer: zondag 2 februari
Hoe laat: 10.00-17.00 uur
Waar: sporthal Interwey, Sportlaan 1, Culemborg
Entree: gratis

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!