badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

VELO trotse koploper na sensationele stunt

VELO heeft afgelopen zaterdag na een sensationele wedstrijd de koppositie in de Carlton Eredivisie overgenomen van Almere. In een onderlinge eredivsie topper tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst won VELO met ruime cijfers.

VELO trotse koploper na sensationele stunt - VELO
© VELO
VELO trotse koploper na sensationele stunt - VELO
© VELO +

 

Het werd maarliefst 1-7 in een goed gevulde Carl Dekker sporthal in Almere. Door deze dreun van een uitslag stijgt het team van coach Ciraar Slaats naar de eerste plek.

De wedstrijd tegen Almere kende geen echte verrassende opstelling. Het ongeslagen duo Jim Middelburg en Russell Muns wisten de herendubbel overtuigend te winnen van Dave Khodabux en Justin Teeuwen en ook de dames, Myke Halkema en Wendy Slaats, wisten hun damesdubbelpartij met duidelijke cijfers te winnen van Yvonne Sie en Cheryl Seinen.

Door ziekte en daardoor afwezige Dicky Palyama mocht kopman Rikkert Suijkerland aantreden als eerste herenenkel tegen Sabar Afif. Zijn partij verliep moeizaam, maar door hard te werken wist de geboren VELO'er uiteindelijk de partij in drie games naar zich toe te trekken. Ya-Lan Chang speelde haar eerste damesenkel tegen Manon Sibbald en won met goed spel in twee sets.

Russell Muns speelde de tweede herenenkel tegen Justin Teeuwen. Russell heeft in deze wedstrijd laten zien wat boven jezelf uitstijgen met je kan doen. Hij verloor weliswaar net in drie sets van singelspecialist Justin Teeuwen maar een topresultaat van hem.

Lisa Malaihollo liet weer eens zien waartoe zij in staat is. Ze won knap in twee sets van de Engelse Rachel Howard.

De mixen van Jim en Myke en Rikkert en Lisa werden allebei na drie slopende sets gewonnen waardoor dit een 7-1 overwinning betekende voor het team uit Wateringen.

Met nog twee wedstrijden te gaan voor de start van de play offs om het landskampioenschap klimt VELO naar een eerste plek op de ranglijst. Op 18 januari verdedigt VELO een voorsprong van drie punten op Almere. Het team uit het Westland ontvangt in de eigen VELO-hal het team van Roosterse. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 19:00.

geplaatst door

verkregen via Van Zundert / VELO

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 12 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws