clubzoeker

VELO trotse koploper na sensationele stunt

VELO trotse koploper na sensationele stunt

VELO heeft afgelopen zaterdag na een sensationele wedstrijd de koppositie in de Carlton Eredivisie overgenomen van Almere. In een onderlinge eredivsie topper tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst won VELO met ruime cijfers.

Maak kennis met Sophie van den Broek!

Het werd maarliefst 1-7 in een goed gevulde Carl Dekker sporthal in Almere. Door deze dreun van een uitslag stijgt het team van coach Ciraar Slaats naar de eerste plek.

De wedstrijd tegen Almere kende geen echte verrassende opstelling. Het ongeslagen duo Jim Middelburg en Russell Muns wisten de herendubbel overtuigend te winnen van Dave Khodabux en Justin Teeuwen en ook de dames, Myke Halkema en Wendy Slaats, wisten hun damesdubbelpartij met duidelijke cijfers te winnen van Yvonne Sie en Cheryl Seinen.

Door ziekte en daardoor afwezige Dicky Palyama mocht kopman Rikkert Suijkerland aantreden als eerste herenenkel tegen Sabar Afif. Zijn partij verliep moeizaam, maar door hard te werken wist de geboren VELO'er uiteindelijk de partij in drie games naar zich toe te trekken. Ya-Lan Chang speelde haar eerste damesenkel tegen Manon Sibbald en won met goed spel in twee sets.

Russell Muns speelde de tweede herenenkel tegen Justin Teeuwen. Russell heeft in deze wedstrijd laten zien wat boven jezelf uitstijgen met je kan doen. Hij verloor weliswaar net in drie sets van singelspecialist Justin Teeuwen maar een topresultaat van hem.

Lisa Malaihollo liet weer eens zien waartoe zij in staat is. Ze won knap in twee sets van de Engelse Rachel Howard.

De mixen van Jim en Myke en Rikkert en Lisa werden allebei na drie slopende sets gewonnen waardoor dit een 7-1 overwinning betekende voor het team uit Wateringen.

Met nog twee wedstrijden te gaan voor de start van de play offs om het landskampioenschap klimt VELO naar een eerste plek op de ranglijst. Op 18 januari verdedigt VELO een voorsprong van drie punten op Almere. Het team uit het Westland ontvangt in de eigen VELO-hal het team van Roosterse. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 19:00.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!