badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Vijf keer goud op rij: 'Eefje en ik zijn een sterke combinatie' - NOS
© NOS

Vijf keer goud op rij: 'Eefje en ik zijn een sterke combinatie'

Vijf keer goud op rij: 'Eefje en ik zijn een sterke combinatie' - NOS
© NOS +

Na de toernooizege op de Bitburger Open Grand Prix, Scottish Open Grand Prix, Irish Open en Italian Open hebben Selena Piek en Eefje Muskens voor een goede start van 2014 gezorgd door vandaag in Zweden de Caperio Swedish Masters 2014 op hun naam te schrijven.

Een goede start van het sterke als 2e geplaatste Deense duo Line Damkjaer Kruse en Marie Roepke zorgde ervoor dat het Nederlandse duo Selena Piek en Eefje Muskens direct in de wedstrijd tegen een achterstand aankeken van 7-3. Door slim samenspel wisten de Nederlandse dames bij een stand van 14-14 langs zij te komen om vervolgens de voorsprong niet meer uit handen te geven. Dit zorgde voor een omschakelpunt in de wedstrijd. Met 21-19 winst trokken zij de eerste game naar zich toe.

De 2e game werd een verhaal apart waarin het Deense duo zijn meerdere moest erkennen in een zeer sterk spelende Piek/Muskens. Tot een stand van 3-3 wisten de Denen het nog bij te benen toen de Nederlandse show pas echt losbarstte. Met een niet mis te verstane stand van 21-11 in de 2e game werd het goud na 35 minuten topbadminton verdiend mee naar Nederland genomen. Dit betekende de 5e titel op rij voor het Nederlandse succes duo. Een prestatie van formaat voor 'onze' dames.

Selena: "Het is echt ongelooflijk! We zijn superblij! Eefje en ik zijn een sterke combinatie. Dat is wel duidelijk met vijf titels op rij en ik moet zeggen, dat voelt wel heel erg goed. We laten zien dat we onze vorm goed vast kunnen houden en uit kunnen bouwen. Rio 2016 komt zo weer een stapje dichterbij", aldus de goedlachse Piek.

geplaatst door

verkregen via Selena Piek

vorig artikel

VELO wint overtuigend van Roosterse

4 jaar geleden

volgend artikel

Victoria wint moeizaam van TFS Barendrecht

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 57 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws