badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Zege in laatste reguliere duel voor DKC - BC DKC
© BC DKC

Zege in laatste reguliere duel voor DKC

Zege in laatste reguliere duel voor DKC - BC DKC
© BC DKC +

DKC heeft de reguliere competitie van de Carlton Eredivisie afgesloten met een overwinning. De Hagenaars wonnen zaterdagavond met 6-2 uit bij het Limburgse Roosterse BC. De enige verliespartijen kwamen op naam van het vrouwendubbel en de single van Eefje Besselink.

DKC reisde naar Roosteren af in de wetenschap dat een ticket voor de play-offs al veilig was gesteld. In theorie kon de nummer vier van de ranglijst nog een plekje stijgen, maar dan had het de volle winst moeten pakken. Daar kon al snel een streep doorheen. Caroline Westveer en Besselink wisten de eerste game in een verlenging nog te pakken tegen Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve. De DKC-dames konden hun goede spel in het restant van de partij geen gevolg geven, waardoor het Limburgse koppel in drie games aan het langste eind trok. Mark Caljouw, die zaterdag zijn 19e verjaardag vierde, en Michiel Kruijt maakten er 1-1 van door Marijn Put en Floris Oleffe te verslaan.

Tegen diezelfde Put had Dennis van Daalen de Jel weinig te duchten in de eerste game van zijn single (21-9). In de tweede game kon de Belg veel beter meekomen met de DKCer, maar de Haagse kopman sloeg net op tijd toe: 21-19. Ook Caljouw won zijn eerste game met 21-9 (tegen Frank Vermeesch). Daarna kon de thuisspeler het de Rijswijker wat lastiger maken. Het was echter niet genoeg voor de winst: 21-17 voor Caljouw.

Na ruim een maand kwam Ginny Severien weer in actie in het enkelspel. En met succes. De ervaren kopvrouw van DKC versloeg Hoeve in twee games. Besselink, die weer terugkeerde na een aantal weken ziekte, was daarna niet opgewassen tegen Roxanne Molenmaker. Zij won met 21-12, 14-21 en 21-11.

In het gemengd dubbel waren Kruijt en Severien voor de derde keer op rij succesvol. Dit keer waren Ceriel Custers en Molenmaker het slachtoffer van hun dadendrang: 21-15 en 21-14. Van Daalen de Jel en Westveer zorgden voor de 6-2 eindstand. Zij pakten ten koste van Vermeesch en Hoedemakers de zege, door een 1-0 achterstand in games goed te maken.

Door de overwinning sluit DKC de reguliere competitie af als vierde. Uit achttien duels werden negentig punten behaald. Elf keer werd er gewonnen, twee maal speelde DKC gelijk en vijf keer ging er een wedstrijd verloren. Vorig seizoen werden er 'slechts' zes punten meer gescoord, maar toen eindigde DKC als tweede. Door de huidige vierde stek neemt de Haagse ploeg het in de halve finale van de play-offs op tegen nummer één en 'buurman' VELO uit Wateringen. Dat worden in de week van 3 tot en met 9 februari twee derbys op het scherpst van de snede.

Data play-offs DKC

Donderdag 6 februari: DKC - VELO
Locatie: sporthal 't Zandje in Den Haag. Aanvang: 20.15 uur.

Zaterdag 8 februari: VELO - DKC
Locatie: VELO-hal in Wateringen. Aanvang: 14.00 uur.

De ploeg die als eerste negen punten behaald, gaat door naar de finale. Mochten beide wedstrijden in 4-4 eindigen, wordt er een 'golden game' gespeeld. Dat is één game van een gemengd dubbel, waarbij de coaches vrij zijn in de samenstelling. Het team dat die game wint, gaat naar de eindstrijd op zaterdag 22 februari in Den Bosch.

De andere halve finale gaat tussen de nummers twee en drie van de ranglijst: respectievelijk BV Almere en regerend landskampioen BC Amersfoort. Ook deze teams spelen twee keer tegen elkaar in de week van 3 tot en met 9 februari. De exacte data moeten nog worden vastgesteld.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Wat vind jij? Er zijn al 51 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws