SportSport

Almere feliciteert VELO

Almere feliciteert VELO

Almere heeft zaterdagmiddag 22 februari 2014 in de finalewedstrijd om het landskampioenschap in de Carlton Eredivisie, haar meerdere moeten erkennen in de ploeg uit Wateringen, VELO.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In een zeer sfeervolle Maaspoort in Den Bosch waren wellicht zo'n 600 toeschouwers getuige van een heerlijke wedstrijd, waarin VELO de boventoon voerde.

In het mannendubbel moesten Dave Khodabux met Alex Vlaar het opnemen tegen Russell Muns en Jim Middelburg. Khodabux en Vlaar gingen goed uit de startblokken en stonden aanvankelijk met 6-2 voor, maar al snel daarna was het over en sluiten voor de Almeerders. In feite werden ze gedeclasseerd met 21-11 en 21-5.

Dat overkwam de Almeerse dames beslist niet. Yvonne Sie met Cheryl Seinen speelden het vrouwendubbel tegen Wendy Slaats en Myke Halkema en keken aanvankelijk tegen een forse achterstand aan. Maar de dames kwamen heel sterk terug, speelden bekeken, maakten gebruik van de zwakheden van de VELO-dames en wonnen de eerste game alsnog met 16-21. In de tweede game stonden de Almeerders nog met 11-7 voor om uiteindelijk tegen een 13-12 achterstand aan te kijken. Maar ook de tweede game liep goed af voor de Almeerse duo en met 20-22 was de partij binnen en de tussenstand in de wedstrijd 1-1.

Justin Teeuwen had de niet geringe taak om van niemand minder dan Dick Palyama te winnen. Die mag dan internationaal niet meer aan de weg timmeren, het badmintonnen is hij bepaald niet verleerd. Toch deed de coming man in het Nederlandse badminton, Teeuwen, het bijzonder goed. De eerste game was zelfs met een stand van 18-20 binnen handbereik van de BVA-er, maar toch ging de game met 23-21 alsnog naar Palyama. In de tweede nam Palyama duidelijker afstand van Teeuwen met 21-14.

Manon Sibbald was wellicht te veel geďmponeerd door haar tegenstandster Ya Lan Chang en zij bracht in de eerste game vrijwel niets in tegen de Taiwanese VELO-speelster (21-8). Pas in het tweede deel van de tweede game kwam Sibbald los, maar toen was het in feite al te laat voor het Flevolandse talent om het tij te keren. Het werd 21-16 voor Chang, maar er had echt meer ingezeten voor Sibbald, maar dat komt nog wel.

Stephan Branderhorst liet zich in zijn single tegen Rikkert Suijkerland door de laatste verrassen. Suijkerland, bezig aan zijn laatste eredivisiewedstrijd won de eerste game van Branderhorst, terwijl het toch in eerdere ontmoetingen Branderhorst was die vaak aan het langste eind trok. Ook in de tweede game leek het wel of Suijkerland er veel meer bovenop zat en ook de tweede game was voor Suijkerland (21-19) al moet gezegd dat de Wateringer het geluk een aantal malen aan zijn zijde had.

Om in de race te blijven was het zaak dat de Engelse Rachel Howard haar single zou winnen van Lisa Malahaillo. In de eerste game lukte dat de Engelse niet en zij verloor met 21-11. Maar Howard is een vechtster en in de tweede game nam zij de leiding en stond die niet meer af, althans dat leek zo. Maar net voor de finish perste Malaihollo er een verlenging uit. Mede door de nederlaag van Branderhorst was het Malaihollo duidelijk dat als zij de tweede game alsnog zou winnen, de kampioensvlag gehesen kon worden voor VELO. En dat was wellicht net voldoende om in de verlenging de winst alsnog te pakken met 25-23.<-p>

En met de stand 5-1 in het voordeel van VELO, waren de Wateringers onbereikbaar geworden voor de Almeerders en was het kampioenschap een feit voor VELO.

Almere mag zich een jaar lang de runner up of zelfs de vicekampioen noemen en dat is ook een mooi resultaat van trainer-coach Erik Staats en zijn assistente Emmy Vlaar. Daar mogen de spelers en de begeleiders gewoonweg heel trots op zijn! Almere heeft een aantal zeer jonge spelers en speelsters in de gelederen en ook een paar routiniers, dus dat gaat de komende jaren echt wel goed komen.

Het bestuur heeft al uitgesproken dat het halen van de finale geen incident moet zijn, met andere woorden volgend jaar wil Almere er weer staan. Trouwens iedere eredivisievereniging zou moeten nastreven om in deze georganiseerde heksenketel in de Maaspoort de finale om het landskampioenschap te spelen.

De organisatie van de finale verdient een pluim en ook de scheidsen en lijnrechters onder leiding van referee Marcel Schormans deden het goed. In feite valt er één opmerking te maken en wel de volgende. Laat BNL geen Mastertoernooien toestaan in het finaleweekend. Het scheelt niet alleen veel toeschouwers, maar de sfeer proeven door de Mastersjeugd van een Carlton Eredivisiefinale is misschien nog wel belangrijker.

Overigens bestuurslid Stephan Melein heeft al een optie genomen bij het busbedrijf voor de finalewedstrijd van het seizoen 2014-2015 dus de supporters die Almere door dik en dun hebben gesteund, zijn ook volgend seizoen van vervoer verzekerd.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!