Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© BV Almere

Almere klopt Amersfoort in Play-Offs Carlton Eredivisie

© BV Almere+

Almere heeft het eerste duel tegen BC Amersfoort in de halve finale van de Play-Offs in de Carlton Eredivisie gewonnen. De titelverdediger werd in eigen huis met 5-3 verslagen door de Flevolanders.

Het duo Yvonne Sie/Cheryl Seinen zette de bezoekers op een 1-0 voorsprong door invalsters Manouk Los en Romy de Laak van Amersfoort in twee games te verslaan. De Nederlands-Belgische combinatie Ruben Jille/Freek Golinski bracht Amersfoort op gelijke hoogte door in twee games te winnen van Dave Khodabux/Alex Vlaar.

Vervolgens was de kersverse Nederlands kampioene Gayle Mahulette in twee games te sterk voor de Almeerse Manon Sibbald. (2-1). De kopman van de thuis ploeg, Edwin Ekiring, verloor daarna met 21-19 in de derde game van de talentvolle Justin Teeuwen, waarmee de stand op 2-2 kwam.

Stephan Branderhorst en de Engelse Rachel Howard wisten de club uit Flevoland vervolgens op een 4-2 voorsprong te zetten. Branderhorst was in drie games de betere van Jille, terwijl Howard in drie games won van Kirsten van der Valk.

Dave Khodabux/Goergy van Soerland-Trouerbach bezorgden Almere de overwinning door het koppel Manouk Los/ Luc Maesssen met ruime cijfers te kloppen: 5-2. Door de knappe zege van gelegenheidsduo De Laak/Golinski tegen Saber Afif/Yvonne Sie, kwam de eindstand op 5-3 in het voordeel van de bezoekers.

Aanstaande zaterdag 8 februari is de return van de halve finale in Almere. Morgen, donderdag 6 februari, spelen BC DKC en VELO voor de eerste keer tegen elkaar in de andere halve eindstrijd.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws