SportSport

Carlton NK 2014: De Visch Eijbergen voelt de druk

Carlton NK 2014: De Visch Eijbergen voelt de druk

De 21-jarige Soraya de Visch Eijbergen heeft haar zinnen gezet op de Carlton NK. Voor de eerste keer is zij als nummer een geplaatst. Of ze de druk voelt? "Ja."

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En dat was terug te zien in haar eerste enkelpartij tegen Manon Sibbald. "Ik was bruut zenuwachtig, iedereen verwacht dat ik win," stelt ze kort na de wedstrijd die ze met 21-15 en 23-21 won. Nog enigszins gefrustreerd vertelt ze: "Ik raakte geen shuttle lekker."

Met haar familie op de tribune, moet dit haar toernooi worden. "Ik heb hier weken naar toe gewerkt en ik laat al maanden zien dat ik het in me heb. Als ik de focus maar hou en relaxed blijf. Ik heb trouwens wel vaker dat ik de eerste wedstrijd van een toernooi wat onwennig speel."

Met het behalen van de kwartfinales op drie onderdelen, speelt De Visch Eijbergen zaterdag al zes wedstrijden. Of dat een aanslag op haar lichaam is? "Ik ben fysiek dik in orde."

Ook Wendy Hoeve (4) won haar partij in twee games van Kirsten van der Valk. In de eerste game werd het 21-10. Ook in de tweede nam ze een ruime voorsprong, maar gaf die vlak voor het einde van de game uit handen. Toch wist ze aan het langste eind te trekken: 21-17.

"Ik begon heel sterk, maar daarna maakte ik wat foutjes en raakte ik de shuttle een paar keer helemaal verkeerd. Daardoor vloog hij soms wel een meter uit", vertelt Hoeve naar haar gewonnen partij. "Maar ik voel me fit. Ik hoop een plekje in de halve finale te halen. Ik verwacht daar Soraya te treffen."

Daarnaast wonnen Lisa Malaihollo (3) en Gayle Mahulette (2) ook in straight 2 games hun partijen. Een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd uit de eerste ronde van het vrouwenenkel werd de wedstrijd tussen Jessica Ottenhoff en Roxanne Molenmaker. Lange rally's, scherp spel, bijzondere loopacties en twee speelsters die geen millimeter toe wilden geven, trakteerden het publiek op een meesterlijk duel. De slijtageslag werd uiteindelijk door Jessica Ottenhoff gewonnen. Dat deed ze in drie games: 21-19, 18-21 en 26-24.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!