Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© René Lagerwaard

Carlton NK 2014: Pang op weg naar zesde nationale titel

© René Lagerwaard+

Topfavoriet Eric Pang heeft zich zonder veel problemen geplaatst voor de halve finale van het mannenenkel op de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2014 in Almere. Hans van Os (Slotermeer) was niet opgewassen tegen het spel van Pang (21-11 en 21-13), die jaagt op zijn zesde nationale titel.

De als tweede geplaatste Nick Fransman werd verrassend in de kwartfinale van het mannenenkel uitgeschakeld. De DKC'er Dennis van Daalen de Jel was de in Tsjechië trainende Fransman met 21-12, 17-21 en 21-19 de baas. Erik Meijs (3) was in zijn partij met 21-12 en 21-14 een maatje te groot voor Justin Teeuwen. Mark Caljouw wist in drie spannende games zijn tegenstander Jordy Hilbink (4) achter zich te laten.

De vier geplaatste vrouwen in het enkelspel maakten zaterdag in Almere geen fout. De 21-jarige Soraya de Visch Eijbergen (1) won in haar kwartfinale met tweemaal 21-7 van Jessica Ottenhof. De als tweede geplaatste Amersfoortse Gayle Maluhette won eenvoudig van Mireille van Daal: 21-10 en 21-8. Daarnaast drongen Lisa Malaihollo (Velo, 3) en Wendy Hoeve (Roosterse, 4) tot de laatste vier.

In het mannendubbel versloegen Ruud Bosch/Koen Ridder [1] het dubbel Caljouw/Wijers in de kwartfinale met 21-8 en 21-10. De tandem Jacco Arends/Jelle Maas (2) wist Van Os/Starren achter zich te laten met 21-13 en 21-18. De koppels Michiel Kruijt/Léon Nottelman en Jorrit de Ruiter/Robin Tabeling klopten respectievelijk de duo's Afif/Branderhorst en Middelburg/Muns voor een plek in de halve eindstrijd.

Selena Piek/Eefje Muskens (1) staan zoals verwacht in de halve finale van het vrouwendubbel. Seinen/Van Soerland moesten met 21-9 en 21-7 hun meerdere erkennen. Alida Chen/Soraya De Visch Eijbergen (2) wonnen in twee games van Van Nielen/Van der Werff. Ook de koppels Myke Halkema/Gayle Mahulette en Lisa Malaihollo en Yvonne Sie (4) haalden de laatste vier van de Carlton NK.

De vier gekwalificeerde duo's plaatsten zich zaterdagavond voor de halve finales in het gemengddubbel. Jacco Arends/Selena Piek (1) wonnen zonder problemen met 21-12 van Starren/Ottenhoff. Het koppel Jorrit de Ruiter/ Samantha Barning (2) klopten met 21-8 en 21-7 het duo Afif/Seinen. Jelle Maas/Iris Tabeling (3) en Robin Tabeling/Myke Halkema (4) vormen de opponenten van de eerste twee geplaatsten koppels in de halve finales.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij?

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws