DKC strandt in halve finale play-offs

DKC strandt in halve finale play-offs

DKC is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen in de halve finale van de play-offs van de Carlton Eredivisie. Nadat de Hagenaars donderdag in eigen huis al met 6-2 verloren van VELO uit Wateringen won laatstgenoemde ploeg zaterdag in hun eigen sporthal met 3-2.

SportSport

Ken je BV Swish al?

Daarmee behaalde het team van coach Ciraar Slaats (voormalig DKC-trainer) de benodigde negen punten om de finale te halen. VELO neemt het daarin op 22 februari in Den Bosch op tegen BV Almere dat regerend landskampioen BC Amersfoort in de andere halve finale versloeg.

Ten opzichte van donderdag voerde DKC-coach Leonard van Velzen enkele wijzigingen door in zijn opstelling. Zo stond Ginny Severien niet met Eefje Besselink op de baan in het damesdubbel, maar met Veerle Wijers. Het bleek een succesvolle ingreep van Van Velzen, want de DKC-dames wisten in drie spannende games (21-18, 20-22 en 22-20) Myke Halkema en Wendy Slaats aan de kant te zetten. Ook DKC's herendubbel leek zaterdag wel te kunnen winnen. Wederom stonden Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel tegenover Russel Muns en Jim Middelburg. Donderdag won het VELO-duo nog in twee games. Dit keer ging de eerste game verrassend naar DKC. Daarna lieten Muns en Middelburg echter zien waarom ze dit seizoen nog ongeslagen zijn: ze pakten game twee en drie in ruime cijfers.

Severien werd donderdag nog aan de kant gehouden voor de single. Zaterdag besloot Van Velzen zijn kopvrouw in dat onderdeel wel op te stellen. Ook deze wijziging leverde het gewenste effect op. In twee games was Severien de meerdere over de Taiwanese Ya-Lan Chang. Hierdoor kwam DKC op 2-1 voorsprong en leek er een stunt in te zitten. Zeker omdat Caljouw donderdag Dicky Palyama op een nederlaag wist te trakteren. Helaas voor DKC liet de 35-jarige negenvoudig Nederlands kampioen zaterdag zien nog altijd iemand te zijn om rekening mee te houden. In drie slopende games versloeg hij Caljouw.

Daarmee had VELO nog één punt nodig om zeker te zijn van de finale. Dat beslissende punt werd uiteindelijk binnengeslagen voor Slaats. De voormalig DKC-speelster verving de geblesseerde Lisa Malaihollo. Slaats beschaamde het vertrouwen van haar coach en vader niet door Besselink in twee games te kloppen. Het betekende de 3-2 voor VELO. Daarmee hoefde de wedstrijd tussen DKC'er Michiel Kruijt en Rikkert Suijkerland niet meer te worden afgemaakt.

Door de nederlaag is het DKC niet gelukt voor het tweede achtereenvolgende jaar de finale te halen. Blessures bij de vrouwen zorgden ervoor dat de Haagse ploeg nooit het niveau van afgelopen seizoen kon bereiken. DKC kan in 2014 nog wel gaan voor een prijs. De komende maanden wordt namelijk het toernooi om de nationale beker afgewerkt.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!