Erik Meijs over de German Open

Erik Meijs over de German Open

Na afgelopen zaterdag nog even een competitiewedstrijd verwerkt te hebben met het 2e team van BC Beuel (zowel de dubbel als de single gewonnen) was het afgelopen maandag tijd voor de German Open in Mëlheim, een van de mooiste toernooien in Europa.

SportSport

Ken je BC DINO al?

De sfeer hier is altijd goed, de hal ziet er goed uit met de mooie belichting en de Chinees om de hoek is vaste prik voor veel spelers!

Maar het gaat natuurlijk om het toernooi zelf. Ik zou eigenlijk dinsdagochtend in de kwalificatie moeten spelen tegen een speler uit Maleisië, maar laat op de maandagavond bleek ik opeens gepromoveerd naar het hoofdtoernooi. Na eerst even enthousiast, werd mijn vreugde al snel getemperd, aangezien mijn tegenstander nu de nummer 1 van Spanje was geworden, Pablo Abian. Ik had nog nooit tegen hem gespeeld, maar wel al vaak genoeg zien spelen en wist dus dat ik fysiek me goed zou moeten voelen op de baan om hem goed weerstand te kunnen bieden.

In de 1ste set kon ik goed meekomen met het tempo en wist ook een aantal mooie punten te scoren. Hij bleek echter messcherp te reageren op kleine verkeerde beslissingen van mijn kant en strafte deze meteen af waardoor ik alsnog de 1ste set verloor. In de 2de set was het fysiek niet meer zoals ik graag zou willen en kon ik het eigenlijk niet meer goed bijbenen, waardoor de partij dus uiteindelijk in 2 sets verloren ging. Werk aan de winkel voor Fred van Wankum, maar daar weet hij wel raad mee!

Door alle drukte van de toernooien weinig tijd gehad om de aandacht te vestigen op mijn veilingsite i.v.m. mijn trainingsstage in Indonesië in juni. Ik kan jullie vertellen dat we al richting de 50% gaan van het beoogde bedrag en daar ben ik natuurlijk al heel erg blij mee.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!