clubzoeker

Gehavend Amersfoort brengt Almere aan het wankelen

Gehavend Amersfoort brengt Almere aan het wankelen

Amersfoort kwam de 1e play-off wedstrijd gehavend aan de start. De buitenlandse spelers Fowke en Perminova hadden verplichtingen voor hun land, Maartje Verheul en Vincent de Vries bleven aan de kant met blessures.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Toch kwam de Amersfoort met een team op de proppen welke het Almere bijzonder lastig maakte. In een met 300 toeschouwers gevulde Juliana van Stolberg sporthal begonnen met de mannen en de vrouwendubbel.

De vrouwen van Amersfoort Manouk los en Romy de Laak redden het niet, maar de mannen Freek Golinski en Ruben Jille speelden een puike partij en lieten Khodabux en Vlaar kansloos.

Hierna begon de strijd pas goed. Gayle Mahulette kweet zich goed van haar taak. De nieuwe Nederlandse Kampioene, nog niet geheel hersteld van het NK van afgelopen weekend, was in twee games te sterk voor Manon Sibbald.

In de hierna komende mannenenkelspelen kwam de voorlopige beslissing in de wedstrijd. Edwin Ekiring speelde drie games tegen Justin Teeuwen. In de beslissende 3e game leek Edwin punt drie te pakken voor de Amersfoorters maar hij bleef steken na een 19-17 voorspong op 19-21.

De verrassend ingezette dubbelspeler Ruben Jille maakte het Branderhorst heel moeilijk in de tweede mannenenkel. Na een gewonnen eerste game kwam er een terugval in de tweede naar 4-12 maar Ruben zou Ruben niet zijn als hij zich niet weer in de wedstrijd trok. De 2e game ging toch nog net verloren. In de beslissende 3e game waren er winst kansen voor Ruben maar de ervaring van Branderhorst was net iets te veel voor de 17-jarige Amersfoorter.

Coach Residay moest nog een aanpassing in de mixen doen. De niet geheel fitte Romy de Laak werd in de mix met Freek Golinski vervangen door Gayle Mahulette. Intussen was de singel van Kirsten van der Valk, de 1e voor Amersfoort sinds lange tijd, gestart. Kirsten pakte verrassend de 1e game van de Engelse troef van Almere Rachel Howard. Hierna kon de Amersfoortse het niet meer bolwerken tegen de Engelse. De 2e en 3e game gingen naar Almere.

Met een 4-2 achterstand ging de Amersfoort de mixen in. Freek Golinski en Gayle Mahulette wonnen nipt in een spannende partij met 21-18 en 22-20. De andere mix van Luc Maessen en Manouk Los was voor Almere.

Almere ging met een zwaarbevochten 5-3 zege weg uit Amersfoort. Zaterdag zal coach Residay alle zeilen moeten bijzetten om alsnog een plaats in de finale af te dwingen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!